EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

B&R voegt zich bij Industrial Internet Consortium

08 augustus 2016 om 13:09 uur -

"B&R wil een actieve rol spelen bij de uitvoering van Internet of Things (IoT) concepten van theorie naar de praktijk," vertelt Marketing Manager Stefan Schönegger.

B&R Industriële Automatisering wordt lid van het Industrial Internet Consortium (IIC). "B&R en het IIC hebben een gemeenschappelijk doel. Wij willen een industriële omgeving creëren waar intelligente apparaten, machines, processen en gegevens allemaal aan elkaar gelinkt worden", aldus Stefan Schönegger, marketing manager bij B&R. Schönegger: "Samen met zowel de oprichters van het IIC, Cisco, GE, IBM en Intel, als met de andere aangesloten bedrijven, wil B&R een actieve rol spelen bij de uitvoering van Internet of Things (IoT) concepten van theorie naar de praktijk". 

 

Volgens het IIC moet deze industriële toekomst gebaseerd worden op een gemeenschappelijke architectuur, open standaarden en systemen die in staat zijn om probleemloos te communiceren. "De grenzen tussen internet en automatiseringstechnologieën zullen in de komende jaren steeds verder vervagen," vertelt Schönegger. "Wij maken van deze aanpak al enige tijd in onze eigen productiefaciliteiten gebruik en we willen onze ervaring graag delen met de werkgroepen van het IIC". 

 

B&R gaat ook deelnemen aan de IIC ‘Time Sensitive Networking' (TSN) testomgeving, waarbij de combinatie van TSN met OPC UA in een industriële omgeving voor de eerste keer getest wordt. TSN is een uitbreiding van de IEEE 802.1 Ethernet-standaard die ervoor moet zorgen dat OPC UA real-time mogelijkheden krijgt. Dit opent de mogelijkheid voor rechtstreekse communicatie vanaf de sensorlaag naar de ERP-laag. 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
B&R Industriële Automatisering BV *
Adres
Hoge Schouw 1
Postcode, Plaats
4817 BZ, Breda
Telefoon
00765715303
Fax
0765715306
Website
www.br-automation.com
E-mail
office.nl@br-automation.com
Meer informatie
Minisite

Gerelateerd nieuws

Papegaai helpt bot op tak te landen

Papegaai helpt bot op tak te landen

Wel eens een robot op een tak zien landen? Waarschijnlijk niet – of het was toeval. Tot nu toe hebben machines vlakke oppervlaktes nodig om te kunnen landen, of in elk geval om vervolgens te blijven staan. Maar daar…

Bouw machines die gebruiker niet wil manipuleren

‘Bouw machines die de gebruiker niet wíl manipuleren’

Machines worden steeds geavanceerder en meer geautomatiseerd. Ze produceren sneller terwijl de machineveiligheid gegarandeerd moet blijven. Hoe zorg je ervoor dat je aan alle mechanische en elektrische eisen voldoet? En…

Humanoïde robot leert gebarentaal

Humanoïde robot leert gebarentaal

Onderzoekers van het Robotica Lab van de afdeling Systems Engineering and Automation van de UC3M hebben een humanoïde robot geprogrammeerd om in gebarentaal te communiceren.

Laatste nieuws

Eíndelijk in evenwicht met je robotstaart

Eíndelijk in evenwicht, dankzij robotstaart (video)

Altijd al last gehad van evenwichtsproblemen? Dan kun je nu een robotstaart aangespen die helpt om je in balans te houden. Misschien ook handig voor werken op hoogte en onder rare hoeken. Zoals in de industrie.

Plastics2Fuel: schone diesel uit Noordzee-zwerfplastic

Plastics2Fuel: schone diesel uit Noordzee-plastic (video)

In Amsterdam wordt momenteel een fabriek gebouwd die dagelijks 96 ton afvalplastic gaat omzetten in transportbrandstof. Op jaarbasis levert dat ongeveer 35 miljoen liter brandstof op.

 Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)

Drones leveren auto-onderdelen aan Seat-fabriek (video)

Seat gaat drones inzetten om de flexibiliteit van haar productielijn te verbeteren. De drones zullen auto-onderdelen vervoeren tussen het logistieke centrum en de Seat-fabriek twee kilometer verderop.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL