EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Rittal Global Distribution Center in bedrijf

23 februari 2015 om 16:57 uur -

Rittal’s Global Distribution Center (GDC) in Haiger (Duitsland) is vanaf maart 2015 volledig in bedrijf gesteld. Het hoogbouwmagazijn is al vanaf november 2014 in gebruik en binnen enkele dagen volgt het geautomatiseerde magazijn voor kleine onderdelen.

Rittal, systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek, wil met het GDC de logistieke doorlooptijd van producten in de toekomst halveren. Het doel is om de belofte ‘Faster, better, everywhere', in combinatie met de 90 magazijnen over de hele wereld te waarborgen.

 

Het hoogbouwmagazijn van het GDC beschikt over 21 500 palletplaatsen en een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen met 25 000 plaatsen voor bakken. Rittal heeft 40 miljoen euro geïnvesteerd in het distributiecentrum. "Door onze logistieke doorlooptijden te halveren, bereiken wij het ‘next level' in snelheid", aldus dr. Guido Stannek, directeur Inkoop en Logistiek bij Rittal.

Met de grotere beschikbaarheid van standaardproducten en de snellere levering wil Rittal de klanttevredenheid vergroten. "Onze klanten waarderen de directe beschikbaarheid in onze afgerond 90 magazijnen over de hele wereld en vertellen ons steeds weer dat dit voor hen een belangrijk inkoopargument is", vervolgt Stannek.

 

De belofte van een 24/48-uurs leverservice heeft betrekking op de catalogusproducten en de voorraad ter plaatse. "Vrijwel elke omzetrelevante regio in Europa is vanuit onze magazijnen binnen minstens 24 uur bereikbaar", licht Stannek toe. "De komende jaren willen wij dit concept ook uitrollen naar andere regio's."

 

Investeringen Rittal

Met een investering van 10 miljoen euro in een nieuw distributiecentrum in Zuid-Korea in Incheon Songdo onderstreept Rittal het streven naar de verdere uitbreiding van de internationale activiteiten van het bedrijf in Azië. Het nieuwe distributiecentrum werd eind oktober opgeleverd en biedt met 10 000 vierkante meter plaats aan 4000 pallets.

 

Ook in de VS zet Rittal nieuwe accenten met betrekking tot logistiek. Bij standaardproducten profiteren klanten van een gegarandeerde levertijd van slechts 48 uur. De in Urbana (Ohio) geproduceerde producten worden geleverd aan drie andere grote logistieke centra in Atlanta (Georgia), Sparks (Nevada) en Houston (Texas). Vanuit deze locaties liggen alle grootstedelijke gebieden van de Verenigde Staten binnen een afstand van slechts 400 mijl. Binnenkort opent Rittal in Houston bovendien een gecombineerd Verkoop en Logistiek Competence Center.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Rittal BV
Adres
postbus 246
Postcode, Plaats
6900 AE, ZEVENAAR
Telefoon
0316-591660
Fax
0316-525145
Website
http://www.rittal.nl
E-mail
sales@rittal.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Onduidelijkheid over Energie-Opslagsystemen

Onduidelijkheid over veilige bedrijfsvoering energie-opslagsystemen

In NEN 4288: 2020 NL ‘Bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen’ is te lezen wat de eisen voor veilige bedrijfsvoering van batterij-opslagsystemen zijn. Maar wat veilige bedrijfsvoering inhoudt, daar zijn de…

Dertien genomineerden voor de TechniShow Innovation Awards 2022 bekend

Dertien genomineerden voor de TechniShow Innovation Awards 2022 bekend

Er zijn dertien innovaties genomineerd voor de TechniShow Innovation Awards 2022. De mogelijke winnaars zijn verdeeld in drie categorieën: Flexibel Produceren, Slim Produceren en Digitale Fabriek. De jury ziet een…

TU/e print kunsthuid die robotarmen veiliger maakt

TU/e print kunsthuid die robotarmen veiliger maakt

In industriële omgevingen kunnen robotarmen veiliger gemaakt worden, door het toepassen van een kunsthuid met warmtesensoren om, rondom, de nabijheid van mensen te detecteren.

Laatste nieuws

Technische organisaties zoeken ondanks arbeidskrapte nog steeds 'schaap met 5 poten'

Technische organisaties zoeken ondanks arbeidskrapte nog steeds 'schaap met 5 poten'

Bijna een derde van de HR-beslissers (31%) ergert zich aan onbekwame sollicitanten die op technische vacatures afkomen. Opvallend, aangezien de meerderheid (63%) van de HR-beslissers vindt dat tijdens sollicitaties meer…

Hoogleraar energie-economie publiceert boek over economie van energietransitie

Hoogleraar energie-economie publiceert boek over economie van energietransitie (video)

Hoogleraar energie-economie Machiel Mulder geeft in zijn boek 'Energietransitie: Eerst snappen, dan doen' een overzicht in de kosten en economische effecten van de energietransitie.

EU gaat meer cybermaatregelen verplichten

EU gaat meer cybermaatregelen verplichten

Beter beveiligde netwerk- en informatiesystemen en een meldplicht voor ernstige cyberincidenten moeten de digitale veiligheid in de Europese Unie (EU) flink gaan verhogen. De belangrijkste spelers in de…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL