EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Rittal Global Distribution Center in bedrijf

23 februari 2015 om 16:57 uur -

Rittal’s Global Distribution Center (GDC) in Haiger (Duitsland) is vanaf maart 2015 volledig in bedrijf gesteld. Het hoogbouwmagazijn is al vanaf november 2014 in gebruik en binnen enkele dagen volgt het geautomatiseerde magazijn voor kleine onderdelen.

Rittal, systeemaanbieder voor behuizings- en kasttechniek, wil met het GDC de logistieke doorlooptijd van producten in de toekomst halveren. Het doel is om de belofte ‘Faster, better, everywhere', in combinatie met de 90 magazijnen over de hele wereld te waarborgen.

 

Het hoogbouwmagazijn van het GDC beschikt over 21 500 palletplaatsen en een geautomatiseerd magazijn voor kleine onderdelen met 25 000 plaatsen voor bakken. Rittal heeft 40 miljoen euro geïnvesteerd in het distributiecentrum. "Door onze logistieke doorlooptijden te halveren, bereiken wij het ‘next level' in snelheid", aldus dr. Guido Stannek, directeur Inkoop en Logistiek bij Rittal.

Met de grotere beschikbaarheid van standaardproducten en de snellere levering wil Rittal de klanttevredenheid vergroten. "Onze klanten waarderen de directe beschikbaarheid in onze afgerond 90 magazijnen over de hele wereld en vertellen ons steeds weer dat dit voor hen een belangrijk inkoopargument is", vervolgt Stannek.

 

De belofte van een 24/48-uurs leverservice heeft betrekking op de catalogusproducten en de voorraad ter plaatse. "Vrijwel elke omzetrelevante regio in Europa is vanuit onze magazijnen binnen minstens 24 uur bereikbaar", licht Stannek toe. "De komende jaren willen wij dit concept ook uitrollen naar andere regio's."

 

Investeringen Rittal

Met een investering van 10 miljoen euro in een nieuw distributiecentrum in Zuid-Korea in Incheon Songdo onderstreept Rittal het streven naar de verdere uitbreiding van de internationale activiteiten van het bedrijf in Azië. Het nieuwe distributiecentrum werd eind oktober opgeleverd en biedt met 10 000 vierkante meter plaats aan 4000 pallets.

 

Ook in de VS zet Rittal nieuwe accenten met betrekking tot logistiek. Bij standaardproducten profiteren klanten van een gegarandeerde levertijd van slechts 48 uur. De in Urbana (Ohio) geproduceerde producten worden geleverd aan drie andere grote logistieke centra in Atlanta (Georgia), Sparks (Nevada) en Houston (Texas). Vanuit deze locaties liggen alle grootstedelijke gebieden van de Verenigde Staten binnen een afstand van slechts 400 mijl. Binnenkort opent Rittal in Houston bovendien een gecombineerd Verkoop en Logistiek Competence Center.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Rittal BV
Adres
postbus 246
Postcode, Plaats
6900 AE, ZEVENAAR
Telefoon
0316-591660
Fax
0316-525145
Website
http://www.rittal.nl
E-mail
sales@rittal.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

FME steunt elektrificatie oproep aan het kabinet

FME steunt elektrificatie oproep aan het kabinet

Elektrificatie – zowel direct, als indirect via waterstof – is een belangrijke weg om de Nederlandse industrie vergaand te verduurzamen. Het aanleggen van deze route gaat echter te traag. FME steunt daarom de oproep…

Een gevoelige manier om transistordefecten te detecteren

Een gevoelige manier om transistordefecten te detecteren

Onderzoekers van het National Institute of Standards and Technology (NIST) en de Pennsylvania State University hebben een nieuwe, zeer gevoelige methode bedacht en getest voor het detecteren en tellen van defecten in…

TU Delft, Deltares en ProRail gaan spoorverzakkingen structureel aanpakken

TU Delft, Deltares en ProRail gaan spoorverzakkingen structureel aanpakken

Spoorverzakkingen zijn een groeiend, ingewikkeld en duur probleem, vooral in het westen van het land. De TU Delft doet samen met ProRail en Deltares de komende jaren onderzoek om tot slimme oplossingen te komen.…

Laatste nieuws

Top 5 toepassingen voor flexibele elektronica

Top 5 toepassingen voor flexibele elektronica

Stel je een printplaat voor die om een ​​pijp kan worden gewikkeld, op een krappe plek in een motorruimte past of zich aanpast aan de contouren van het menselijk lichaam. Wat dacht je van een opvouwbaar…

Snoeiboot en autonome biertap winnen Nennovation Awards

Snoeiboot en autonome biertap winnen Nennovation Awards

Een boot die waterplanten snoeit, een bouwblok van gerecycleerd plastic en een autonome biertap. Dat zijn de winnaars van de Nennovation Awards.

Kunststof herstelt zichzelf in 10 seconden, zelfs onder water

Kunststof herstelt zichzelf in 10 seconden, zelfs onder water (video)

Een nieuw type plastic kan zichzelf onder water herstellen, zelfs als de omstandigheden hier zwaar zijn. Het plastic behoudt tijdens dit proces zijn sterkte en kan daardoor eventueel gebruikt worden bij noodsituaties op…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL