EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Piëzotechnologie bij Quad Industries

15 september 2014 om 16:19 uur -

De Aito-chip

In samenwerking met Aito neemt Quad Industies de software enhanced piëzotechnologie op in zijn productgamma. Het wordt gezien als een belangrijke toekomstgerichte ontwikkeling voor mooi ogende gebruikersinterfaces. De desbetreffende piëzotechnologie is software gedreven, kent daardoor een grote mate van stabiliteit en is heel energie-efficiënt. De combinatie met haptic feedback technologie (visueel en auditief) zorgt voor toepassingen met een bijzondere gebruikservaring. De eerste toepassingen van de piëzo-elektrische knoppen hadden een inconsistente werking door verschillen in de toegepaste druk, de samenstelling van de piëzo-elektrische materialen en temperatuurschommelingen. Door de toepassingen van de Aito-chip worden deze variabelen gecompenseerd en zijn de piëzo touch panels stabiel en betrouwbaar.

"De softwaregestuurde piëzotechnologie biedt ons de mogelijkheid om aanraakgevoelige bedieningspanelen te creëren met tal van  materialen zoals metaal, glas, plastic, textiel,..." zegt Arne Casteleyn, verkoopdirecteur bij Quad Industries. "In tegenstelling tot capacitive touch kunnen zowel elektrisch geleidende als isolerende materialen gebruikt worden als cover overlay. Dit biedt veel vrijheid op gebied van design."

 

De Aito-chip heeft als bijzondere eigenschap dat hij zowel zowel aanraken als loslaten detecteert. Hierdoor kan elke toets 2 functies onderscheiden want ‘aanraken en vasthouden' heeft een verschillende actie tot gevolg. Daarnaast kan de piëzo touch gecombineerd worden met haptic feedback in één en hetzelfde piëzo-element. Dit resulteert in een aangename trilling van het aangeraakte oppervlak en bevordert zo de gebruikerservaring. 

 

De SEP piëzotechnologie is een robuuste touch-technologie die het mogelijk maakt om interfaces te creëren waarmee producten er niet alleen fraai  uitzien, maar ook goed aanvoelen en foutloos functioneren. Ten opzichte van capacitieve touch technologie biedt het voordelen omdat het ook in een veeleisende, uitdagende omgeving kan gebruikt worden. De touch panels zijn volledig waterdicht afgesloten, vandaalbestendig en kunnen door de operator perfect met handschoenen of vuile handen bediend worden. 

 

"Wij zien de toepassingen voornamelijk bij consumenten elektronica, medische apparaten, automotive en keukenapparatuur" ligt Arne Casteleyn verder toe. "Hier spelen design, kostprijs en betrouwbaarheid een grote rol."

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Quad Industries
Adres
Europark Oost 34
Postcode, Plaats
9100, SINT-NIKLAAS
Telefoon
+32-3-7220303
Fax
+32-3-7220384
Website
http://www.quad-ind.com
E-mail
click@quad-ind.com
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Kogelvrije polymeerblokjes

Kogelvrije polymeerblokjes

Onderzoekers van de Rice University Brown School of Engineering in Houston (VS) hebben kubussen van roosterpolymeer ontwikkeld die de kracht van een kogel en andere projectielen kunnen weerstaan.

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

En kwantumtransistoren maken we van... germanium!

Transistoren op basis van germanium kunnen berekeningen uitvoeren voor de toekomstige kwantumcomputer. Met deze ontdekking van het team van Menno Veldhorst (QuTech) staat de transistor, die sinds zijn uitvinding in de…

Het kruipen van zout beter begrepen

Het kruipen van zout beter begrepen

Als zout water verdampt kan het zout kristalliseren en over grote afstanden ‘kruipen’. Dit effect, dat grote problemen veroorzaakt in bijvoorbeeld elektronica buitenshuis, werd in detail onderzocht door een team van…

Laatste nieuws

Foto: Evonetix

Imec schaalt productie van microchip voor synthetisch DNA op

Evonetix gaat een samenwerking aan met onderzoekshub imec. Evonetix ontwikkelt een desktoptoestel voor DNA-synthese op basis van een vernieuwende microchip. Samen gaan de partijen het productieproces van deze microchips…

Foto: Volkswagen

Volkswagen neemt belang van 20% in Chinese accufabrikant

Volkswagen neemt een minderheidsbelang van twintig procent in Guoxuan High-tech Co Ltd., een Chinese fabrikant van accu's. De aankoop moet Volkswagen helpen haar doel om tegen het jaar 2025 op jaarbasis 1,5 miljoen…

Steef Blok wint de High Tech Piek van 2020 (foto: TU/e)

Steef Blok van TU/e Innovation Lab wint High Tech Piek van 2020

Steef Blok, directeur van het TU/e Innovation Lab, wint de High Tech Piek van 2020. Blok krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de high-tech en start-up scene in de Brainport regio.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL