EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Veilig werken aan energienetten

12 mei 2014 om 20:48 uur -

Netbeheerders hebben sinds enkele jaren een zelfstandige positie op de energiemarkt. Ze zijn onder meer verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving rond het net.

Vakbekwaam personeel is daarbij cruciaal. Maar hoe kun je continu investeren in je technische mensen en tegelijk verantwoord omgaan met kostbare tijd en (overheids)budget? Een actueel vraagstuk, zeker in deze economische tijd. Het antwoord is de efficiënte maatwerktraining, als vervanger van de traditionele tijdrovende opleiding.

 

Een veilige elektrotechnische bedrijfsvoering kent drie cruciale pijlers: installatie, organisatie en de mens. Een integrale benadering van deze drie vormt dé basis voor een veilige werksituatie. Goed getrainde technisch medewerkers vervullen een sleutelrol. En daar ligt de uitdaging voor netbeheerders: continu investeren in mensen, zodat ze vakbekwaam zijn én blijven.

 

Handige intaketoets

Om dit op efficiënte wijze te kunnen doen, heeft veiligheidsspecialist Van der Heide slimme (Stipel)trainingen en nieuwe werkvormen ontwikkeld. Wat maakt deze trainingen nu anders dan het traditionele aanbod? De trainingen focussen op het profiel van de deelnemers. Met behulp van een handige intaketoets wordt vooraf gekeken naar kennis, ervaring, niveau, leerstijl en wensen. De werkvormen worden hier volledig op aangepast, zodat de geïnvesteerde tijd optimaal wordt benut. Het aantal klassikale lesmomenten is beperkt, om reistijd te verminderen. E-learning en huiswerkopdrachten spelen een grote rol. Via een portal is het mogelijk om altijd en overal in te loggen. Ook is er veel ruimte voor praktijkopdrachten en cases, terwijl tegelijk wordt gewerkt aan de Stipel eindtermen. Een slimme aanpak dus, die leidt tot resultaat.

 

Kostenefficiënte aanpak

Een ander aspect is de uitwisseling tussen cursisten. Via de portal kunnen ze elkaar en de docent bevragen en gebruik maken van elkaars kennis. Ook tijdens lesmomenten in het trainingscentrum staat uitwisseling van ervaringen centraal. Per deelnemersgroep wordt de best passende mix van theorie, praktijk, e-learing en zelfstudie bepaald.

 

Deze aanpak geldt voor alle trainingen en herhalingscursussen hoog-, midden- en laagspanning. Het resultaat: een kostenefficiënte, uitdagende trainingsaanpak van hoge kwaliteit, die exact aansluit bij de Stipel-eisen en wensen van de betreffende netbeheerder. Dat is nog eens veilig en efficiënt ‘netwerken'!

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Van der Heide
Adres
Rijdstraat 12
Postcode, Plaats
9291 MB, KOLLUM
Telefoon
088 - 63 63 163
Fax
0511-454204
Website
http://www.vanderheide.nl
E-mail
info@vanderheide.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

FutureTec streeft naar innovatie techniekonderwijs

FutureTec streeft naar innovatie techniekonderwijs

In de regio Eindhoven is een samenwerkingsverband gestart om techniekonderwijs te innoveren en te zorgen voor duurzame inzetbaarheid van technische vakmensen. Brainport Industries College (BIC), Brainport Industries,…

Enschede houdt drones in de gaten met radar

Enschede houdt drones in de gaten met radar

Ruim een maand na de bijna-botsing tussen een drone met een traumahelikopter bij ziekenhuis Medisch Spectrum Twente is een droneradar geplaatst om het luchtruim boven de stad Enschede in kaart te brengen. Het drone…

Gewijzigde versie NEN 3140 en NEN 3840 gepubliceerd

Gewijzigde versie NEN 3140 en NEN 3840 gepubliceerd

De normen voor de bedrijfsvoering van elektrische installaties, NEN 3140 (laagspanning) en NEN 3840 (hoogspanning), zijn gewijzigd. Dit zijn de normen voor werken aan elektrische installaties.

Laatste nieuws

Groot lek in chips niet aangepakt door Intel

Groot lek in chips niet aangepakt door Intel

Ondanks de ontdekking van een lek in chips van Intel die afgelopen mei bekend werd gemaakt door de VU in Amsterdam, blijkt dat de chips kwetsbaar blijven door onvolledige en gebrekkige aanpassingen door de chipsfabrikant…

Of een robot stopt de stekker erin

Of een robot stopt de stekker erin

Rocsys werkt aan een zachte robotarm in combinatie met computer-visiontechnologie die de oplaadstekker in een elektrisch voertuig kan steken. Dit maakt het bijvoorbeeld veilig om hoge spanningen toe te passen. Het…

Vrijdag ruimtewandeling om antimateriedetector AMS te repareren

Vrijdag ruimtewandeling om antimateriedetector AMS te repareren

Astronauten van het internationale ruimtestation ISS zullen aanstaande vrijdagmiddag een ruimtewandeling maken naar de antimateriedetector AMS-02 aan boord. De werkzaamheden zijn vanaf 12 uur live online te volgen.

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Compacte vergrendelmagneten bestand tegen hoge dwarskrachten

Onlangs heeft Magnet Schultz een doorontwikkeling van de serie G SC X geïntroduceerd onder de naam G SC X … B01.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL