EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

U-remote valt in prijzen (video)

30 september 2013 om 14:55 uur -

Het remote I/O systeem u-remote van Weidmüller is voor zijn innovatieve producteigenschappen al onderscheiden zijn met de ‘iF Product Design Award 2013' en de ‘Universal Design Award 2013' en genomineerd voor de "German Design Award 2014. Op 3 oktober wordt u-remote geïntroduceerd op de beurs Elektrotechniek in het Industrietheater naast de Weidmüller stand (07.B070).

 

Dankzij het slanke ontwerp van u-remote (11,5 mm) en doordat er minder voedingsmodulen nodig zijn, kan worden volstaan met minder kastruimte.De u-remote units kunnen zonder gereedschap worden geïnstalleerd en door het modulaire ontwerp en de geïntegreerde webserver gaat die installartie snel, zowel in een kast als in een machine. Status-led's op elk kanaal en elke module maken een betrouwbare diagnose en snelle service mogelijk.

 

De componenten kunnen tijdens werking worden verwisseld (hot-swap), dus zonder dat de busverbinding of de voeding hoeven te worden verbroken.

Twee eigenschappen worden als  'best in class' aangeduid: de scheiding van de voeding voor in- en uitgangen door twee zwaar belastbare 10-A stroompaden. dat spaart voedingsmodulen en ruimte en maakt snelle installatie mogelijk.  Bovendien beschikt het systeem over een intern hoog belastbaar voedingspad voor 64 modulen. Daarnaast heeft u-remote twee opties voor het aansluiten van sensoren (2-, 3-, 4-draads techniek). Het werktemperatuurgebied loopt van  -20 °C tot  60 °C.

 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Weidmüller Benelux BV
Adres
postbus 1505
Postcode, Plaats
1200 BM, HILVERSUM
Telefoon
035-6261261
Fax
035-6232044
Website
http://www.weidmuller.nl
E-mail
info@weidmuller.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

Treinen ontwerpen

Treinen ontwerpen

Binnenkort verschijnt de publicatie Treinen ontwerpen. Auteur van het boek, Niels Greif, was als ontwerper bijna vijf decennia betrokken bij Nederlandse Spoorwegen en maakte alles mee, van het eerste ontwerp, het …

Worm van door lithium brengt batterijen weer tot leven

'Worm van dood lithium' wekt batterijen weer tot leven

Onderzoekers van het SLAC National Accelerator Laboratory van het Department of Energy en de Stanford University (VS) hebben een manier gevonden om oplaadbare lithiumbatterijen nieuw leven in te blazen, waardoor het…

Safety book

Nieuwe editie Safetybook

Euchner heeft recent een nieuwe editie van het Safetybook uitgebracht, gebaseerd op decennia praktische ervaring in het veld. Het begint met een uitgebreide introductie in machineveiligheid, gevolgd door een blik op de…

Laatste nieuws

MIT bestuurt co- en adhesie

MIT bestuurt co- en adhesie

Een plasje of een parel? Een nieuw proces maakt controle over vloeistof-vaste stof-interfaces mogelijk, zelfs met de meest onwaarschijnlijke materiaalparen .

Gebrekkige kennis omtrent recyclebaarheid leidt tot onnodig verlies grondstoffen

Jongeren <30 weten het minst over recyclebaarheid

Er is binnen de industriesector gebrek aan kennis over de recyclebaarheid van bijvoorbeeld staal, aluminium en kunststof waaruit opslag- en transportmiddelen zijn gemaakt. Dat stelt Kruizinga Opslag en Transportmiddelen…

Wetenschappers overwinnen hindernis op weg naar opslag van hernieuwbare energie

Hydrofoob, -fiel, ... nee, toch -foob

EPFL-wetenschappers hebben waargenomen hoe katalysatoren zich gedragen op deeltjesniveau tijdens elektrolyse van water. Dit helpt bij het ontwerpen van opslagsystemen voor hernieuwbare energie.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL