EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Arctic Challenge 2013 voltooid

08 februari 2013 om 22:36 uur -

Eric van den Broek (rechts) en Marc Vissers .

"Deelname aan de Arctic Challenge 2013 was een succes", vindt het Link2Lenze team, dat bestaat uit Eric van den Broek en Marc Vissers van aandrijf- en besturingsbedrijf Lenze. Het bedrijf wilde door deelname aan de tocht de aandacht vestigen op het tekort aan goed opgeleide technici. Op zondag 13 januari vertrok het team vanuit Lichtenvoorde naar  de Noordkaap, onder het toeziend oog van directeur  John Blankendaal van Brainport Industries, Jos van Erp van ondernemersorganisatie FME en cameraploegen van SBS 6. Samen met bekende Nederlanders als René Froger, René Schuurman en Sasja Brouwers begonnen zij aan een barre tocht van ruim 6500 km, bij temperaturen van -20 tot -35 °C, richting Noordkaap, via Lapland en vice versa door geheel Scandinavië.

 

Uitdaging

Vissers: "Behalve zeer indrukwekkend, was deze tocht voor ons ook een enorme uitdaging op persoonlijk vlak. Zeven dagen op elkaar aangewezen zijn, intensief samenwerken en dan met te weinig slaap toch op een veilige en verantwoorde wijze het einddoel behalen." Van den Broek vult aan: "Via social media als LinkedIn, Twitter, Facebook en ons eigen mediakanaal, Link2Lenze, hebben we dagelijks aan tienduizenden geïnteresseerden verslag gedaan van onze reisperikelen. Momenten die we ook steeds aangegrepen om aandacht te vragen voor het thema van onze reis ‘Kies voor techniek'. De technische sector in ons land kampt namelijk al jaren met een ernstig personeelstekort. Als het tij niet tijdig gekeerd wordt dan is dit tekort in 2017 opgelopen tot maar liefst 170.000".

 

Gezond economisch klimaat

Met hulp van sponsoren zoals de vakbeurs Mocon, Lapp Group, de Deutsche Bank, EYO Interactive, Carwrap Plus, Dibbes Belettering en een belangeloze bijdrage voor Brainport Industries en Holland High Tech wilde Lenze met deze tourtocht voor dit thema zowel maatschappelijk, als politiek draagvlak creëren. ‘Kies voor techniek' staat, mede door deze actie, hoger op de agenda van de Haagse politiek.

Een deel van de opbrengst van de reis is geschonken aan ‘CliniClowns'. Lenze hoopt met deze acties steentjes bij te kunnen dragen aan het maatschappelijk en politiek probleem; de maakindustrie en industriële kennis binnen de landgrenzen te behouden voor een gezond economisch klimaat in Nederland.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Lenze BV
Adres
Ploegweg 15
Postcode, Plaats
5232 BR, Den Bosch
Telefoon
073-6456500
Fax
073-6456510
Website
http://www.lenze.com
E-mail
sales.nl@lenze.com
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Gerelateerd nieuws

FME: 'Technologische industrie aan vooravond recessie'

FME: 'Technologische industrie aan vooravond recessie'

In het derde kwartaal van dit jaar krijgt 72 procent van de bedrijven te maken met een fikse omzetdaling en voor 53 procent van de bedrijvenduren die tot volgend jaar. Dat stelt FME aan de hand van onderzoek.

FME: ‘Zeer zware klappen technologische industrie op komst’

FME: ‘Zeer zware klappen technologische industrie op komst’

Ondernemers in de technologische industrie gaan een zeer zware tijd tegemoet als gevolg van de coronacrisis. Dat concludeert FME uit een enquête onder zijn lidbedrijven, waaraan bijna 600 ondernemers meededen. Bijna de…

Coronacrisis hoe nu verder: maatregelen voor de technologische industrie

Coronacrisis hoe nu verder: maatregelen voor de technologische industrie

Aan de hand van een aantal thema’s – zoals innovatie, onderwijs, arbeidsmarkt, internationaal ondernemen – doet FME suggesties voor hoe we op korte termijn de ergste Corona-klappen kunnen opvangen, vervolgens weer…

Laatste nieuws

Virgin Galactic onthult ontwerp hogesnelheidsvliegtuig

Virgin Galactic onthult ontwerp hogesnelheidsvliegtuig

Virgin Galactic heeft het eerste stadium van het ontwerp voor de bouw van zijn hogesnelheidsvliegtuigontwerp aangekondigd. Ook ondertekende het bedrijf een niet-bindend Memorandum of Understanding (MOU) met Rolls-Royce…

Reuzenrad 2.0 (video)

Reuzenrad 2.0 (video)

Ontwerpbureau NorthernLight, ingenieursbureau KCI The Engineers, technologiebedrijf Bosch Rexroth en staalconstructiebedrijf Hillebrand hebben samen een nieuw soort reuzenrad ontworpen.

Zelfhelende 'huid' voor robots (video)

Zelfhelende 'huid' voor robots (video)

Hoe handig zou het zijn als een scheur in onze broek zich net zo gemakkelijk zou herstellen als een snee in ons been? Het lijkt misschien een ver-van-mijn-bed-show, maar het is wellicht dichterbij dan we denken.…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL