EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Moederbedrijf van DNV Kema fuseert met Germanischer Lloyd

20 december 2012 om 15:35 uur -

Henrik Madsen: 'Strategische keuze'.

DNV, moederbedrijf van energiekennisbedrijf DNV kema, en GL (Germanischer Lloyd) hebben een overeenkomst ondertekend om te fuseren tot de nieuwe combinatie, DNV GL Group. Als onderdeel van de fusie zullen de activiteiten van DNV Kema worden samengevoegd met de duurzame-energietak van GL. Hierdoor ontstaat een nieuw en krachtig bedrijf dat klanten ondersteunt bij het realiseren van een betrouwbare, efficiënte en duurzame energievoorziening. Het nieuwe energiekennisbedrijf zal wereldwijd opereren vanuit ruim 30 landen met circa 3100 medewerkers.

De fusie berust op een sterk strategische basis en beantwoordt de uitdagingen van toegenomen globalisatie, snelle technologische veranderingen en de noodzaak tot duurzame ontwikkeling. Onze klanten zullen profiteren van een breder aanbod van diensten en van een van de meest compacte netwerken," aldus de CEO van DNV Group, Henrik O. Madsen, die ook CEO zal zijn van de nieuwe combinatie. "De fusie met DNV ondersteunt onze langetermijndoelstelling om een van de meest gerespecteerde bedrijven in de wereld te worden op het gebied van technische veiligheid en advies," voegt Erik van der Noordaa, CEO van GL Group, toe.

Door de twee international organisaties samen te voegen zal het nieuwe bedrijf een van 's werelds toonaangevende, onafhankelijke technisch dienstverleners zijn met state-of-the-art technologische expertise en een sterk vermogen tot innovatie. Met ruim 17,000 medewerkers en een uitgebreid, wereldwijd netwerk van kantoren is DNV GL Group gepositioneerd om de toegenomen internationale concurrentie het hoofd te bieden en nog beter in te spelen op de behoeftes van klanten.

De DNV Stichting zal 63.5% van de aandelen bezitten en Mayfair SE, de eigenaar van GL Group, 36.5%. Het nieuwe bedrijf, dat een gecombineerde omzet heeft van circa EUR 2.5 miljard, zal geregistreerd staan in Noorwegen. Ook het hoofdkantoor zal in Noorwegen gevestigd zijn.


Kwaliteit en integriteit

"We zien deze combinatie als een goede strategische match. De twee bedrijven delen dezelfde waarden en beschikken over sterktes die elkaar aanvullen. Beide hebben krachtige merken en stevige marktposities, en een goede reputatie van kwaliteit en integriteit. Zowel in 1999-2000 als in 2006 waren er onderhandelingen over een nauwere samenwerking. Ik ben zeer verheugd dat de timing nu juist lijkt," zegt Leif-Arne Langøy, voorzitter van de Raad van Commissarissen van DNV.

"DNV is de perfecte partner voor GL. Naast het duidelijke commitment van DNV aan Hamburg, is ons besluit voor deze fusie gebaseerd op het gegeven dat DNV en GL elkaar aanvullen, en een gezamenlijke ambitie hebben  op het gebied van innovatie en kwaliteit. Als aandeelhouder met een langetermijnvisie beschouwen we deze combinatie als een voortzetting van onze succesvolle investering in Germanischer Lloyd",  zegt Guenter Herz, voorzitter van Mayfair SE.

Duurzaam

DNV GL Group zal zijn positie op diverse expertisegebieden versterken, inclusief het maritieme segment in de gehele olie- & gaswaardeketens. Het bedrijf zal een van de wereldleiders zijn op het gebied van verificatie van pijpleidingen en diensten rondom veiligheid van installaties. Daarnaast zal de nieuwe combinatie een topspeler zijn in certificatie- en adviesdiensten op het gebied van duurzame energie, elektriciteitstransmissie- & distributie, energiegerelateerde testen en certificatie. Om zijn dienstenaanbod verder te versterken, zal DNV GL zich nog nadrukkelijker richten op R&D en innovatie.

DNV GL Group zal opereren in de sectoren Maritiem, Olie & Gas, Energie en Business Assurance. Het wereldwijd hoofdkantoor zal gevestigd zijn in Høvik, even buiten Oslo.

Het hoofdkantoor van het maritieme onderdeel zal gevestigd zijn in Hamburg, Duitsland, en tegelijkertijd gecommitteerd blijven aan de Noorse, maritieme cluster. Het hoofdkantoor van Olie & Gas zal gevestigd zijn in Høvik, Noorwegen, terwijl het hoofdkantoor van Energie in Arnhem gevestigd zal zijn en dat van Business Assurance in Milaan, Italië. DNV GL Group wordt  georganiseerd als een Noorse vennootschap (AS). De transactie vereist goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Kema Nederland

Gerelateerd nieuws

'Zeilende' auto naar Australië (video)

'Zeilende' auto naar Australië (video)

Het Delftse Vattenfall Solar team presenteerde vandaag de nieuwe zonneauto, NunaX, waarmee de studenten de overwinning bij de Bridgestone World Solar Challenge (12-20 oktober) in Australië in de wacht hopen te slepen.

Humanoïde robot leert gebarentaal

Humanoïde robot leert gebarentaal

Onderzoekers van het Robotica Lab van de afdeling Systems Engineering and Automation van de UC3M hebben een humanoïde robot geprogrammeerd om in gebarentaal te communiceren.

Met een MRI-scanner in de laadbak naar Oeganda

Met een MRI-scanner in de laadbak naar Oeganda

MRI-fysicus Andrew Webb ging de uitdaging aan om een goedkope en eenvoudige MRI-scanner te bouwen voor ontwikkelingslanden. Binnen een jaar wist zijn team een prototype te ontwikkelen dat in staat is om beelden te maken.

Laatste nieuws

DSPE Optics Week keert terug naar Eindhoven

DSPE Optics Week keert terug naar Eindhoven

De vierde DSPE Optics Week zal van 30 september tot en met 3 oktober plaatsvinden in Eindhoven. Het vierdaagse evenement omvat een symposium, aangevuld met beurs en demonstraties, en een driedaagse cursus. Het symposium…

3D-print je houten stoel

3D-print je houten stoel

Kijk, als je een houten stoel nodig hebt, kun je natuurlijk een boom omzagen en het hout bewerken tot stoel. Of je doet als Maarten Baas en je laat de boom in een mal groeien, waarop je 200 jaar later een kant en klare…

Programmeerbare zachte actuatoren openen deuren voor ‘zachte robotica’ (video)

Programmeerbare zachte actuatoren openen deuren voor ‘zachte robotica’ (video)

Onderzoekers van de TU Delft hebben goed programmeerbare actuatoren ontwikkeld die net als een mensenhand uit harde en zachte materialen bestaan om complexe bewegingen te kunnen maken. Deze materialen hebben potentieel…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
MVK Fusion veldbusmodule

... is de uitnodiging tot het standaardiseren van modulaire eenheden en opent de deur naar een één-module-strategie

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tosec
Tosec

Specialist in plaatbewerking

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL