EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Leapfrog levert 3D-printers

03 april 2012 om 23:16 uur - Alphen a/d Rijn

De Creatr 3D-printer.

3D-printers zijn ‘hot’, maar gaan nog niet bepaald als warme broodjes over de toonbank. Het nieuwe Nederlandse bedrijf Leapfrog wil hier verandering in brengen door volledig geassembleerde 3D-printers van hoge kwaliteit vanaf 1250 euro op de markt te brengen.

Wie tegenwoordig als ‘prosumer' of bedrijf aan de slag wil met 3D-printing, kijkt aan tegen nogal een stevige investering. Daarnaast is het aan de praat krijgen van zo'n apparaat vaak een proces op zich, om nog maar te zwijgen van de kits die nog helemaal zelf in elkaar gezet dienen te worden.

Het Nederlandse bedrijf Leapfrog verwacht dat er ruimte is in de markt voor  gebruiksvriendelijke en betaalbare 3D-printers.

 

Het instapmodel van Leapfrog heet ‘Creatr'. Het apparaat is vervaardigd uit aluminium onderdelen en ziet er robuust en degelijk uit. De Creatr kan ABS en PLA plastic printen in verschillende kleuren. De maximale bouwgrootte is 300 x 250 x 260 mm. Hij is vooral bedoeld voor consument en hobbyist.

Voor meer veeleisende amateurs, of bedrijven, is er de Xeed, met een prijs van € 4920. Deze printer is meer geschikt voor professioneel gebruik en er kunnen grotere objecten mee vervaardigd worden (370 x 340 x 290 mm). Ook biedt de Xeed een 10" tablet interface voor een eenvoudige bediening.

  

Vanaf 1 mei start Leapfrog met het leveren van de Creatr, in juli volgt zijn grote broer de Xeed. Pre-orders voor beide modellen kunnen al wel doorgegeven worden via de website van Leapfrog.

Gerelateerd nieuws

Kogelvrije polymeerblokjes

Kogelvrije polymeerblokjes

Onderzoekers van de Rice University Brown School of Engineering in Houston (VS) hebben kubussen van roosterpolymeer ontwikkeld die de kracht van een kogel en andere projectielen kunnen weerstaan.

Snel Lidar-alternatief moet 1,35 miljoen verkeersongevallen per jaar voorkomen (video)

Snel Lidar-alternatief moet 1,35 miljoen verkeersongevallen per jaar voorkomen (video)

Terranet gebruikt CES 2020 om de VoxelFlow te demonstreren, een 3D-technologie voor bewegingsperceptie die objecten “veel nauwkeuriger en exponentieel sneller kan detecteren en classificeren dan Lidar”.

Technishow 2020: ‘3D-printen verandert de industrie’

Technishow 2020: ‘3D-printen verandert de industrie’

De industriële toepassing van additive manufacturing lijkt zich grotendeels buiten Nederland af te spelen, aldus een aantal belangrijke deelnemers aan de vakbeurs Technishow. Dat kan op termijn gevolgen hebben. Om de…

Laatste nieuws

Foto: Evonetix

Imec schaalt productie van microchip voor synthetisch DNA op

Evonetix gaat een samenwerking aan met onderzoekshub imec. Evonetix ontwikkelt een desktoptoestel voor DNA-synthese op basis van een vernieuwende microchip. Samen gaan de partijen het productieproces van deze microchips…

Foto: Volkswagen

Volkswagen neemt belang van 20% in Chinese accufabrikant

Volkswagen neemt een minderheidsbelang van twintig procent in Guoxuan High-tech Co Ltd., een Chinese fabrikant van accu's. De aankoop moet Volkswagen helpen haar doel om tegen het jaar 2025 op jaarbasis 1,5 miljoen…

Steef Blok wint de High Tech Piek van 2020 (foto: TU/e)

Steef Blok van TU/e Innovation Lab wint High Tech Piek van 2020

Steef Blok, directeur van het TU/e Innovation Lab, wint de High Tech Piek van 2020. Blok krijgt de prijs voor zijn bijdrage aan de high-tech en start-up scene in de Brainport regio.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL