24 juni 2010 om 12:40 uur -
De aanwezigen kregen bovendien enkele culinaire amuses geserveerd die gebaseerd waren op recepten uit het boek Rittal & Food - Guidelines for Hygienic Design - een naslagwerk met praktijkverhalen, technische adviezen en wettelijke hygiënerichtlijnen dat ter plaatse werd uitgereikt. De initiatiefnemers willen meer bewustwording creëren voor technische aspecten die hygiënebepalend zijn in industriële processen.
Voedselveiligheidsadviseur ir. Wouter Burggraaf (lid van de European Hygienic Engineering & Design Group EHEDG): "De Nederlandse voedingsindustrie streeft naar optimale hygiënische productieomstandigheden maar nog steeds wordt jaarlijks voor miljoenen aan levensmiddelen afgekeurd. Dan is er vaak sprake van microbiologische nabesmetting, ofwel bacterievorming die ontstaat na het verpakken van het eindproduct. De besmettingen worden veelal veroorzaakt door veronachtzaamde bacteriehaarden in productie- of verpakkingsomgevingen. Door productieapparatuur te gebruiken die aan alle wettelijke eisen voldoet en eenvoudig te reinigen is kan de voedselindustrie het risico op bacteriële besmetting minimaliseren. Daarbij vraagt een optimale hygiëne om een nauwe samenwerking tussen schoonmaakbedrijven, gebruikers en fabrikanten van productieapparatuur."
Districtsmanager Hago Food & Industry René Bakker: "Naast de wettelijke eisen ten aanzien van hygiëne in voedselverwerkende productieomgevingen hebben we te maken met een groeiende vraag naar steeds efficiëntere en duurzame vormen van reiniging. Nieuwe technieken als het toepassen van middelhoge en lage drukreiniging en het gebruik van droogijs bieden nieuwe mogelijkheden, maar zelfs de meest geavanceerde reinigingsmethode blijft inefficiënt als een deel van de industriële apparatuur slecht toegankelijk is. Met Hygienic Design producten kunnen productie- en verpakkingsomgevingen sneller én grondiger worden gereinigd. Hygienic Design vormt dan ook de basis voor een optimale hygiëne en een maximale productiviteit."
Account Manager Rittal Food & Beverage Michael Evers: "De Rittal Hygienic Design besturingskasten en het bijbehorende pakket aan toebehoren (kabelwartels, afstandsbussen, stelvoeten etc.) voldoen aan de alle wettelijke hygiëne-eisen. Ook collega-fabrikanten uit de industriële automatisering leveren onderdelen aan die aan de Hygienic Design standaard voldoen. Met dit initiatief willen wij de voedingsindustrie en producenten van industriële installaties uitnodigen om actief mee te denken over functionele en hygiënisch verantwoorde systeemoplossingen."
Het boek Rittal & Food - Guidelines for Hygienic Design kan gratis worden aangevraagd op www.rittal.nl/food of via Michael Evers (mevers@rittal.nl).
Laatste nieuws
TNO is bezig met de ontwikkeling van een satellietinstrument dat de uitstoot en verspreiding van ammoniak nauwkeurig kan meten. Ammoniak is verantwoordelijk voor het grootste deel van Nederlandse stikstofemissie en …
TU Delft onderzoekers Jasper de Winkel en Przemysław Pawełczak hebben energiezuinige tweerichtingscommunicatie via intermittently-powered bluetooth uitgevonden – voor probleemloze IoT-communicatie, zelfs als de…
Bijna een derde van de HR-beslissers (31%) ergert zich aan onbekwame sollicitanten die op technische vacatures afkomen. Opvallend, aangezien de meerderheid (63%) van de HR-beslissers vindt dat tijdens sollicitaties meer…
Focus op
Machineveiligheid, systemen en componenten
creating sustainable solutions
Lineaire aandrijf componenten en oplossingen
Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.
Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen
Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet
Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.
Kennis meest gelezen