EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Voedselveiligheid in industriële processen

24 juni 2010 om 12:40 uur -

Bezoekers genieten van de - veilige - hapjes.

De overhandiging van boek - v.l.n.r. René Bakker (Hago Food & Industry), Wouter Burggraaf (Burggraaf & Partners), Jan Hartman (Rittal) en , Michael Evers (Rittal )

Het boek Rittal & Food

In het Rittal Technologie- en Trainingscentrum toonden onlangs de organisatoren van de themadag Voedselveiligheid in Industriële Processen ontwikkelingen op het gebied van hygiënisch design en voedselveiligheid. Sprekers van Rittal Food & Beverage, Burggraaf & Partners en Hago Food & Industry deelden hun persoonlijke visie op Hygienic Design met kwaliteitsmanagers en technische professionals uit de Nederlandse voedingsindustrie.

De aanwezigen kregen bovendien enkele culinaire amuses geserveerd die gebaseerd waren op recepten uit het boek Rittal & Food - Guidelines for Hygienic Design - een naslagwerk met praktijkverhalen, technische adviezen en wettelijke hygiënerichtlijnen dat ter plaatse werd uitgereikt. De initiatiefnemers willen meer bewustwording creëren voor technische aspecten die hygiënebepalend zijn in industriële processen.

 

Nabesmetting

Voedselveiligheidsadviseur ir. Wouter Burggraaf (lid van de European Hygienic Engineering & Design Group EHEDG): "De Nederlandse voedingsindustrie streeft naar optimale hygiënische productieomstandigheden maar nog steeds wordt jaarlijks voor miljoenen aan levensmiddelen afgekeurd. Dan is er vaak sprake van microbiologische nabesmetting, ofwel bacterievorming die ontstaat na het verpakken van het eindproduct. De besmettingen worden veelal veroorzaakt door veronachtzaamde bacteriehaarden in productie- of verpakkingsomgevingen. Door productieapparatuur te gebruiken die aan alle wettelijke eisen voldoet en eenvoudig te reinigen is kan de voedselindustrie het risico op bacteriële besmetting minimaliseren. Daarbij vraagt een optimale hygiëne om een nauwe samenwerking tussen schoonmaakbedrijven, gebruikers en fabrikanten van productieapparatuur."

 

Nieuwe technieken 

Districtsmanager Hago Food & Industry René Bakker: "Naast de wettelijke eisen ten aanzien van hygiëne in voedselverwerkende productieomgevingen hebben we te maken met een groeiende vraag naar steeds efficiëntere en duurzame vormen van reiniging. Nieuwe technieken als het toepassen van middelhoge en lage drukreiniging en het gebruik van droogijs bieden nieuwe mogelijkheden, maar zelfs de meest geavanceerde reinigingsmethode blijft inefficiënt als een deel van de industriële apparatuur slecht toegankelijk is. Met Hygienic Design producten kunnen productie- en verpakkingsomgevingen sneller én grondiger worden gereinigd. Hygienic Design vormt dan ook de basis voor een optimale hygiëne en een maximale productiviteit."

 

 Actief meedenken

Account Manager Rittal Food & Beverage Michael Evers: "De Rittal Hygienic Design besturingskasten en het bijbehorende pakket aan toebehoren (kabelwartels, afstandsbussen, stelvoeten etc.) voldoen aan de alle wettelijke hygiëne-eisen. Ook collega-fabrikanten uit de industriële automatisering leveren onderdelen aan die aan de Hygienic Design standaard voldoen. Met dit initiatief willen wij de voedingsindustrie en producenten van industriële installaties uitnodigen om actief mee te denken over functionele en hygiënisch verantwoorde systeemoplossingen."

 

Het boek Rittal & Food - Guidelines for Hygienic Design kan gratis worden aangevraagd op www.rittal.nl/food of via Michael Evers (mevers@rittal.nl).

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Rittal BV
Adres
postbus 246
Postcode, Plaats
6900 AE, ZEVENAAR
Telefoon
0316-591660
Fax
0316-525145
Website
http://www.rittal.nl
E-mail
sales@rittal.nl
Meer informatie
Bedrijfsprofiel

Laatste nieuws

AI begrijpt objectrelaties

AI begrijpt objectrelaties

Een nieuw machine-learningmodel stelt robots in staat om interacties tussen verschillende voorwerpen te begrijpen. Dit is handig voor industriële robots die ingewikkelde, meerstaps manipulatietaken moeten uitvoeren,…

150 miljoen euro steun voor acht projecten voor schonere en slimmere mobiliteit

150 miljoen euro steun voor acht projecten voor schonere en slimmere mobiliteit

Acht samenwerkingsverbanden van ondernemers en onderzoekers krijgen in totaal 150 miljoen euro steun van het kabinet om te werken aan innovaties die ons vervoer schoner en slimmer maken. De ideeën komen uit de hele…

Bolometers opereren bij hogere temperatuur dankzij nieuw supergeleidend materiaal

Bolometers opereren bij hogere temperatuur dankzij nieuw supergeleidend materiaal

Detectoren die bestaan uit een combinatie van een supergeleidende hot electron bolometer (HEB) en een lokale oscillator vormen de werkpaarden van de supra-terahertzastronomie. Deze detectoren bekijken bijvoorbeeld de…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL