EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Euchner wint Elektro-Data Product of the Year Award

10 maart 2010 om 11:06 uur -

Elektro-Data's hoofdredacteur Richard Bezemer overhandigt de Elektro-Data Product of the Year 2009 Award aan Vladimir Dragosavic .

De MGB ‘Multifunctional Gate Box' universele deurvergrendeling is als eerste uit bus gekomen bij de verkiezing voor het ‘Elektro-Data Product of the Year 2009'. Dit succes komt voor Vladimir Dragosavic, directeur van Euchner (Benelux) BV in Papendrecht, niet helemaal onverwacht. Dragosavic: "We zien dat het product goed loopt; er is veel belangstelling voor, vanuit allerlei branches. Mede dankzij onze marketinginspanningen zijn we er zelfs in geslaagd om van alle Euchner-vestigingen voor dit product in 2009 de meeste sales te genereren! De prijs geeft wat ons betreft heel goed de marktsituatie weer."

 

"Veiligheidscomponenten op de machinetoegang werden tot nu toe beschouwd als individuele componenten. Voor de bewaking van een deur heb je een veiligheidsschakelaar nodig. Vaak wordt deze op een schuifgrendel gemonteerd om uitlijningsverschillen op te heffen en om meteen een handgreep te hebben. In de besturingskast zit het veiligheidsrelais dat de contacten in de schakelaar controleert. En om vluchten bij insluiting mogelijk te maken wordt er achter de deur een noodstop knop geïnstalleerd. Ten slotte wordt meestal een knoppenkastje naast de deur gemonteerd voor commando's als aanvraag en reset.

Soms werd er op aanvragen uit de markt ingespeeld en werden standaard schakelaars voorzien van knoppen die op het deksel werden gemonteerd. Dit bleek interessant te zijn voor meer machinebouwers. In korte tijd ontstond er echter een wildgroei aan klantspecifieke versies", zo leidt Vladimir Dragosavic de ontstaansgeschiedenis van succesproduct MGB in.

 

Snel van brainstorm naar markt

"Begin 2008 werd in een brainstormsessie bij Euchner Duitsland op het thema functionaliteit voortgeborduurd", gaat hij verder. "Men vond dat het voor de gebruiker erg handig zou zijn wanneer werkelijk alle individuele elementen binnen één behuizing zouden worden geplaatst. Tevens bedacht men aanvullende voorwaarden: Het nieuwe apparaat zou aan de hoogste veiligheidsnormeringen moeten voldoen én er zou slechts één versie moeten komen voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren. Medio 2008 werd tijdens een interne meeting de eerste demo gepresenteerd. Het nieuwe apparaat kreeg de naam Multifunctional Gate Box."

 

Contactgegevens
Bedrijfsnaam
Euchner (Benelux) BV
Adres
postbus 119
Postcode, Plaats
3350 AC, PAPENDRECHT
Telefoon
078-6154766
Fax
078-6154311
Website
http://www.euchner.nl
E-mail
info@euchner.nl
Meer informatie
Minisite

Laatste nieuws

Agoria: ‘Brusselse digitale groeibedrijven haalden dit jaar al meer dan 330 miljoen euro op’

Agoria: ‘Brusselse digitale groeibedrijven haalden dit jaar al meer dan 330 miljoen euro op’

Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werd er ruim 330 miljoen euro geïnvesteerd in Brusselse digitale startups, zo melden technologiefederatie Agoria en het Belgisch centrum voor de technologische industrie Sirris…

De 4D-geprinte kever die van kleur verschiet als het vochtiger wordt

4D-geprinte kever verschiet van kleur als het vochtiger wordt (video)

Hoe print je een voorwerp dat kan veranderen in de tijd, bijvoorbeeld door te reageren op aanraking, licht of vocht? Dat is nog niet zo gemakkelijk, ondervond TU/e-promovendus Jeroen Sol. Hij deed er vier jaar over om…

Noord-Holland investeert 1,5 miljoen euro in slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten

Noord-Holland investeert 1,5 miljoen euro in slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten

Bedrijven die gezamenlijk stroom willen delen op een bedrijventerrein of agrariërs die overtollige zonnestroom willen opslaan in een batterij kunnen daarvoor subsidie krijgen van de provincie Noord-Holland. Dat geldt…

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Güdel Benelux
Güdel Benelux

Lineaire aandrijf componenten en oplossingen

Orfa Visser BV
Orfa Visser BV

Gespecialiseerd in Forceren, Dieptrekken, Flenswalsen, Lassen en Apparatenbouw.

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Tevema
Tevema

Leverancier van technische standaardveren en normdelen, leverbaar uit voorraad.

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL