B2B-platform Conrad op TraceParts

Vijf miljoen werknemers van 1,3 miljoen industriële bedrijven hebben via TraceParts gratis toegang tot miljarden 2D-tekeningen, 3D CAD-modellen en productinformatiebladen. Daar zijn nu ook bouwkundige gegevens van producten uit het Conrad Electronic-assortiment bij gekomen.  

“Een aanbieder van oplossingen moet naar zijn klanten luisteren, hun behoeften kennen en daarnaar handelen. Zeker in een tijd waarin flexibiliteit en efficiëntie belangrijker zijn dan ooit, is het voor een bedrijf van essentieel belang om buiten de gebaande paden te denken en op zoek te gaan naar synergie en partners, en niet te proberen om alles in eigen beheer te ontwikkelen. Daarom hebben we besloten de knowhow van TraceParts te gebruiken om onze klanten in alle fasen, vanaf ontwikkeling en planning tot bouw, te voorzien van precies die gegevens die ze nodig hebben voor hun projecten”, aldus Ralf Bühler, CEO van Conrad Electronic.

Dynamische weergave assortiment

Met deze service onderstreept Conrad zijn focus op de zakelijke markt. Zakelijke klanten van TraceParts hebben nu toegang tot de productcatalogus van Conrad, die dynamisch wordt bijgewerkt. Begin mei zijn 110.000 producten beschikbaar en er komen elke dag nieuwe producten bij. Er zijn gegevens over onder andere de volgende productcategorieën: elektromechanische componenten, passieve componenten, actieve componenten, automatisering, gebouwtechniek en voedingen. De informatie bevat onder andere CAD-gegevens en andere technische informatie over producten van fabrikanten als Siemens, Phoenix Contact, Molex en TE Connectivity.

Rechtstreeks bestellen

Toegang tot de modellen, tekeningen en gegevens voor bouw en ontwikkeling met MCAD, ECAD, PCB, CAE en BIM is een voordeel , maar de samenwerking moet ook het inkoopproces vereenvoudigen. “Geregistreerde bedrijven kunnen gegevens en bestanden downloaden en bij Conrad een persoonlijke offerte aanvragen”, aldus Bühler.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *