Autodesk gaat over op abonnementsmodel

Autodesk gaat het merendeel van zijn stand-alone desktop-softwareproducten vanaf 1 februari 2016 alleen via abonnementen aanbieden. Met ‘desktop subscription’ kunnen klanten de software eenvoudiger beheren en op- of afschalen. Ook zijn de instapkosten lager.

"De wereld verandert, net als de manier waarop software wordt aangeboden. De bedrijven die deze veranderingen omarmen zullen hun markten vooruit helpen", vindt Andrew Anagnost, senior vice-president Industry Strategy & Marketing van Autodesk. "Onze klanten vragen al langer om meer flexibiliteit en meer waarde uit hun software-investeringen. Met de overgang naar desktop-subscription zorgen we voor beide. Bovendien verbetert dit de gebruikservaring en maakt het een breed aanbod aan technologie toegankelijker."

Door desktop-subscription is Autodesk-software simpel te installeren, te beheren en te upgraden. De betaalvoorwaarden zijn flexibel en werken met meer devices wordt eenvoudiger. Autodesk zal de producten blijven verbeteren en integreren met zijn cloudservices.

Klanten die op 1 februari 2016 gebruik maken van aangeschafte licenties kunnen deze blijven gebruiken en ook ‘maintenance subscription’ blijft, zolang het abonnement loopt, actief. Autodesk blijft ook ‘cloud services subscriptions’ aanbieden."Klanten hebben een jaar de tijd om op de veranderingen in te spelen", vervolgt Anagnost. "We werken nauw met hen en met onze partners samen om de overgang zo soepel mogelijk te maken."