Autodesk en Siemens verbeteren samenwerking tussen softwareapplicaties

Autodesk en Siemens hebben een overeenkomst gesloten waardoor ze fabrikanten helpen te besparen op kosten die ontstaan als productontwikkelingsapplicaties niet matchen. Door de overeenkomst moet de interoperabiliteit van hun software verbeteren.

Producenten staan onder toenemende druk om producten van een hoge kwaliteit sneller op de markt te brengen, met toenemende efficiency en lagere kosten voor de consument. Veel bedrijven opereren in omgevingen waarin gebruik wordt gemaakt van verschillende CAD-oplossingen. Het is daarom belangrijk dat deze oplossingen met elkaar kunnen communiceren. De samenwerking tussen Siemens PLM Software en Autodesk moet voor een aanzienlijke verbetering zorgen voor eindgebruikers die met beide leveranciers werken. De twee aanbieders wisselen hun technologieën en applicaties met elkaar uit om zo interoperabiliteit te kunnen garanderen.

"Interoperabiliteit is een grote uitdaging voor al onze klanten in de maakindustrie. Daarom werken wij aan een open omgeving voor onze technologieplatforms", aldus Lisa Campbell, vicepresident Manufacturing Strategy and Marketing bij Autodesk. "We begrijpen dat onze klanten een mix van producten gebruiken in hun workflow en willen hen de flexibiliteit bieden die ze nodig hebben om hun werk goed te doen."

"Het gebrek aan interoperabiliteit van CAD-systemen is een voortdurend probleem waar fabrikanten wereldwijd mee worstelen. Het zorgt zelfs voor een stijging van de productiekosten van bijvoorbeeld auto’s, vliegtuigen, smartphones en golfclubs", aldus dr. Stefan Jockusch, vicepresident Strategy bij Siemens PLM Software. "Siemens heeft al een breed aanbod van open oplossingen die de interoperabiliteit verhogen. Deze overeenkomst is een positieve en belangrijke stap in onze ambitie om openheid en interoperabiliteit te bevorderen en zo fabrikanten te helpen om kosten te reduceren, doordat het eenvoudiger wordt om samen te werken met andere organisaties in het ontwerp- en productieproces."