EO

Een patchpaneel aansluiten: tips & tricks

07 februari 2022 om 14:22 uur

Laten we allereerst benoemen dat een patchpaneel aansluiten veel eenvoudiger is dan het doet vermoeden. Zelfs iemand die geen technische kennis heeft kan met een goede handleiding en een online stappenplan een patchpaneel aansluiten. Het zorgt niet alleen voor overzicht wanneer je met bedrading aan de slag gaat, maar is daarnaast ook een veilige manier van werken. Wij geven je graag wat tips & tricks waar je aan moet denken wanneer je een patchpaneel gaat aansluiten.

 

Door: Team Lequal

 

Nu je weet dat een patchpaneel aansluiten helemaal niet zo moeilijk is, is er hopelijk al wat opluchting bij jezelf te vinden. Wil je een stapje verder en ook daadwerkelijk zelf het patchpaneel gaan aansluiten, dan zijn er voldoende online stappenplannen die dit precies zo tonen. Maar waar dient een patchpaneel voor? Een patchpaneel zorgt ervoor dat je een overzichtelijk thuisnetwerk hebt en verschillende draden van elkaar kan onderscheiden. Als er daarna een monteur op bezoek komt, of wanneer je zelf aan de slag wil hiermee, werkt het een stuk makkelijker. Ook werkt dit vaak voor een betere verbinding,


Wil je niet te duur uit zijn, dan is een patchpaneel bevestigen aan de muur aan de hand van schroefhaakjes de beste oplossing. Hierdoor kan je het patchpaneel geheel plat tegen de wand plaatsen, wat het minste ruimte inneemt. Ook zijn er verschillende keystone patchpanelen waar er dus een keystone ingeklikt kan worden. Dit is vooral handig wanneer je meerdere kabels daarop wil aansluiten, zoals bijvoorbeeld een HDMI of Coax kabel. Houdt er hier wel rekening mee dat het een beetje een priegelwerkje is en je iets langer bezig bent dan met een normaal patchpaneel.


Er zijn daarnaast patchpanelen voor verschillende UTP-categorieën, ook iets om rekening mee te houden. Een hogere categorie ondersteunt uiteindelijk meer MHz en daardoor heeft de kabel wat meer bescherming tegen een storing.


Daarnaast nog een laatste tip: maak je gebruik van een stugge kabel in het patchpaneel? Houd er dan rekening mee dat deze stugge kabel regelmatig wordt verplaatst. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer kabelbreuken en storingen. Dit wordt uiteindelijk voorkomen door een goed patchpaneel, wat nog een reden is om voor een goed patchpaneel te kiezen.

 

Alle vacatures


 

Vacatures_alle vacatures

 

 

 

 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Carrière:

 

Outsorce to thrive

Hoewel de eerste tekenen van herstel gunstig zijn voor de wereldeconomie, blijft het feit bestaan dat een tekort aan geschoold personeel de grootste belemmering vormt voor groei van de engineering sector.

Download de white paper van Asco