EO

Een compleet ziekenhuis in 100 dagen

30 april 2020 om 13:01 uur

Dassault Systèmes en Aden Group ontwikkelen smart & connected ziekenhuis

Dassault Systèmes en Aden Group gaan samen een kant-en-klaar ziekenhuis ontwikkelen dat zicht rich op het behandelen van mensen met infectieziekten. Aden Group is een van de grootste facilitymanagement-ondernemingen in Azië. Het nieuwe ziekenhuis is gebaseerd op een concept dat luistert naar de naam ‘Akila Care’ en is snel in gebruik te nemen.

 

Het ziekenhuis moet dankzij het gebruik van digital twin-technologie slechts onderhoud vereisen waardoor het snel en gemakkelijk inzetbaar is in landen die door Covid-19 of andere infectieziekten worden getroffen. Met Akila Care volgen de partners een lijn die eerder is ingezet in Wuhan, waar in zeer korte tijd (slechts enkele dagen) een nieuw ziekenhuis is gebouwd.

 

In 100 dagen operationeel

De bedrijven ontwikkelen nieuwe processen voor het engineeren en bouwen van een ziekenhuis. Ook werken zij aan nieuwe procedures voor het verder verbeteren van de dagelijkse operatie in een ziekenhuis. Hierbij maken zij maximaal gebruik van het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes en het Akila Care-concept van de Aden Group voor het beheren van ziekenhuisomgevingen. In het virtuele model kunnen grote aantallen engineers en ontwikkelaars samen de ziekenhuisomgeving ontwerpen en simulaties uitvoeren.

 

Het doel is dat een ziekenhuis binnen 100 dagen volledig operationeel is - en vervolgens nog jarenlang operationeel kan blijven. Er ligt bij dit project veel nadruk op het optimaliseren van de dagelijkse operatie en het benodigde onderhoud.

 

De bedrijven gaan tevens een consortium samenstellen voor het leveren en onderhouden van de medische apparatuur en het engineeren en bouwen van ziekenhuizen, zodat het nieuwe ziekenhuisconcept zo snel mogelijk kan worden aangeboden.

 

Digital twin

Zowel werknemers als toeleveranciers en andere partners van het concept maken gebruik van een digital twin van de faciliteit. Dit maakt het mogelijk om tijdens de voorbereiding en bouw planningen te optimaliseren, snel nieuwe modules te ontwikkelen, isolatiekamers in gebruik te nemen, maar ook werknemers en onderhoudsmedewerkers te trainen. Is het ziekenhuis eenmaal operationeel dan is de digital twin te gebruiken voor assetmanagement, doordat een digitale koppeling wordt gelegd tussen de apparatuur in het ziekenhuis en de digital twin. Het digitale model kan ook gebruikt worden voor het aansturen van hygiënische procedures en bijvoorbeeld de schoonmaakrobots.

 

Outcome based facilitymanagement

"Aden Group maakt gebruik van een aanpak die ‘outcome based facilitymanagement' wordt genoemd. Dat is weliswaar een nieuw concept, maar het heeft zich in de praktijk reeds bewezen. Een faciliteit als een ziekenhuis is hierbij opgebouwd uit modules die op een slimme en digitale manier met elkaar gekoppeld zijn. Deze aanpak leunt zwaar op een holistische en geïntegreerde aanpak waarbij een digital twin wordt toegepast. Het 3DExperience-platform maakt deze radicaal andere aanpak mogelijk. Daarmee is onze samenwerking met Aden Group een showcase voor de manier waarop in de toekomst mission critical infrastructuren kunnen worden ontwikkeld en geleverd", zegt CEO Bernard Charlès van Dassault Systèmes.

 

Kennis

RSS

3D-geprinte ventilator beademt 20 Covid-19-patiënten tegelijk

25-05-20 10:41 De Soedanese ingenieur Mohamed Ishag heeft een 3D-geprinte ventilator...

Anti-Corona-spray beveiligt oppervlakken 90 dagen

25-05-20 09:10 Onderzoekers van de Hong Kong University of Science and Technology (HKUST)...

Kunnen wij de levensduur van onze modelregistratie verlengen?

20-05-20 14:05 Q: Op een van onze meest succesvolle apparaten hebben wij een...

Meer kennis »

Laatste productnieuws

Warmtebeeldcamera’s

Warmtebeeldcamera’s

De TiS20+ en de TiS60+ van Fluke zijn fixed focus camera’s voorzien van 3,5 inch kleurendisplay. Met de IR-fusion en autoblend technologie worden beelden van zowel het zichtbare- als het infrarode spectrum vastgelegd…

Multi-gas massaflow sensoren

Multi-gas massaflow sensoren

Sensirion introduceert een multi massaflow sensor die geschikt is voor het zeer nauwkeurig meten van zuurstof, lucht en lachgas. Eventueel andere gassen zijn op aanvraag leverbaar. Het gewenste gastype is eenvoudig via…

Draagbare temperatuurkalibrator

Draagbare temperatuurkalibrator

De Isotech 4000 serie dry blocks en multi-function kalibratoren zijn vernieuwd. De draagbare units zijn geschikt voor gebruik op verschillende meetlocaties of in het kalibratielab. Voor het kalibreren van SPRT’s,…

Meer productnieuws »

Laatste nieuws

3D-geprinte ventilator beademt 20 Covid-19-patiënten tegelijk

3D-geprinte ventilator beademt 20 Covid-19-patiënten tegelijk

De Soedanese ingenieur Mohamed Ishag heeft een 3D-geprinte ventilator ontwikkeld die 20 Covid-19-patiënten tegelijk kan beademen. De in te ademen lucht wordt gedesinfecteerd met UV-licht.

Nieuwe brug Genua beschermd door Nederlandse fotonica

Nieuwe brug Genua beschermd door Nederlandse fotonica

Op 14 augustus 2018 stortte de Morandi Brug in Genua voor een groot deel in, met drieënveertig dodelijke slachtoffers en vijftien gewonden tot gevolg. Eind juli dit jaar wordt zijn opvolger opengesteld. De veiligheid…

Anti-Corona-spray beveiligt oppervlakken 90 dagen

Anti-Corona-spray beveiligt oppervlakken 90 dagen

Onderzoekers van de Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) hebben een multilevel antimicrobiële polymeer coating ontwikkeld (MAP-1) die effectief is in het doden van virussen, bacteriën en zelfs…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II – Nu met verbeterde spiegelzuilen

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

16 juni 2020, Veldhoven

Business Software Event 2020

‘Boost your business with connected software & smart data’. Dat is het thema van het Business...

17 juni 2020, Vianen

Industrial Ethernet Event

Hoe kun je het maximale uit Industrial Ethernet halen?

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

Meer agendapunten »

Gratis nieuwsbrief

EOL