EO

Een compleet ziekenhuis in 100 dagen

30 april 2020 om 13:01 uur

Dassault Systèmes en Aden Group gaan samen een kant-en-klaar ziekenhuis ontwikkelen dat zicht rich op het behandelen van mensen met infectieziekten. Aden Group is een van de grootste facilitymanagement-ondernemingen in Azië. Het nieuwe ziekenhuis is gebaseerd op een concept dat luistert naar de naam ‘Akila Care’ en is snel in gebruik te nemen.

 

Het ziekenhuis moet dankzij het gebruik van digital twin-technologie slechts onderhoud vereisen waardoor het snel en gemakkelijk inzetbaar is in landen die door Covid-19 of andere infectieziekten worden getroffen. Met Akila Care volgen de partners een lijn die eerder is ingezet in Wuhan, waar in zeer korte tijd (slechts enkele dagen) een nieuw ziekenhuis is gebouwd.

 

In 100 dagen operationeel

De bedrijven ontwikkelen nieuwe processen voor het engineeren en bouwen van een ziekenhuis. Ook werken zij aan nieuwe procedures voor het verder verbeteren van de dagelijkse operatie in een ziekenhuis. Hierbij maken zij maximaal gebruik van het 3DExperience-platform van Dassault Systèmes en het Akila Care-concept van de Aden Group voor het beheren van ziekenhuisomgevingen. In het virtuele model kunnen grote aantallen engineers en ontwikkelaars samen de ziekenhuisomgeving ontwerpen en simulaties uitvoeren.

 

Het doel is dat een ziekenhuis binnen 100 dagen volledig operationeel is - en vervolgens nog jarenlang operationeel kan blijven. Er ligt bij dit project veel nadruk op het optimaliseren van de dagelijkse operatie en het benodigde onderhoud.

 

De bedrijven gaan tevens een consortium samenstellen voor het leveren en onderhouden van de medische apparatuur en het engineeren en bouwen van ziekenhuizen, zodat het nieuwe ziekenhuisconcept zo snel mogelijk kan worden aangeboden.

 

Digital twin

Zowel werknemers als toeleveranciers en andere partners van het concept maken gebruik van een digital twin van de faciliteit. Dit maakt het mogelijk om tijdens de voorbereiding en bouw planningen te optimaliseren, snel nieuwe modules te ontwikkelen, isolatiekamers in gebruik te nemen, maar ook werknemers en onderhoudsmedewerkers te trainen. Is het ziekenhuis eenmaal operationeel dan is de digital twin te gebruiken voor assetmanagement, doordat een digitale koppeling wordt gelegd tussen de apparatuur in het ziekenhuis en de digital twin. Het digitale model kan ook gebruikt worden voor het aansturen van hygiënische procedures en bijvoorbeeld de schoonmaakrobots.

 

Outcome based facilitymanagement

"Aden Group maakt gebruik van een aanpak die ‘outcome based facilitymanagement' wordt genoemd. Dat is weliswaar een nieuw concept, maar het heeft zich in de praktijk reeds bewezen. Een faciliteit als een ziekenhuis is hierbij opgebouwd uit modules die op een slimme en digitale manier met elkaar gekoppeld zijn. Deze aanpak leunt zwaar op een holistische en geïntegreerde aanpak waarbij een digital twin wordt toegepast. Het 3DExperience-platform maakt deze radicaal andere aanpak mogelijk. Daarmee is onze samenwerking met Aden Group een showcase voor de manier waarop in de toekomst mission critical infrastructuren kunnen worden ontwikkeld en geleverd", zegt CEO Bernard Charlès van Dassault Systèmes.

 

Kennis

RSS

Pilz’ Distance Checker toont 1,5 meter zones (video)

20-07-20 10:21 In een openbare ruimte de 1,5 meter zone handhaven blijkt een uitdaging....

Festivalapp ook geschikt voor social distancing rond Corona

14-07-20 10:54 Hoe druk is het vandaag in een winkelstraat? Camerabeelden kunnen...

Verkeerd gebruik als keurmerk/certificeringsmerk/garantiemerk?

13-07-20 10:39 Q: Wij hebben een brief gekregen omdat we op onze website woorden gebruiken...

Meer kennis »

Laatste productnieuws

2D/3D-laserprofielscanner

2D/3D-laserprofielscanner

De ScanControl 30xx laserprofielscanner met blauw laserlicht zijn verkrijgbaar met meetbereiken van 25 en 50 mm (langs de X-as van de laserstraal). Ze voorzien in gekalibreerde 2D-profielmetingen op basis van ongeveer 5…

Incrementele encoder

Incrementele encoder

De I30 universele incrementele encoder van Lika Electronic wordt geleverd in een 30 mm robuuste metalen behuizing met een klemflens van 16 mm en een volle as van 5 of 6 mm. De I30 pulsgever heeft standaard een…

Testoplossing voor 5G NR FR2

Testoplossing voor 5G NR FR2

De bewezen R&S TS8980 familie van testsystemen op RF-conformiteit krijgt met de toevoeging van de nieuwe R&S CMX500 radiocommunicatie- tester ook functionaliteit voor testen van 5G NR signalen. Hiermee is de…

Meer productnieuws »

Laatste nieuws

Metaal beschermen tegen waterstof met een coating

Metaal beschermen tegen waterstof met een coating

Lukas Gröner, werkzaam voor het MikroTribologie Centrum µTC binnen het Fraunhofer, heeft een coating ontwikkeld die staal effectief beschermt tegen het binnendringen van waterstof. Het barrière-effect van deze…

Virgin Galactic onthult ontwerp hogesnelheidsvliegtuig

Virgin Galactic onthult ontwerp hogesnelheidsvliegtuig

Virgin Galactic heeft het eerste stadium van het ontwerp voor de bouw van zijn hogesnelheidsvliegtuigontwerp aangekondigd. Ook ondertekende het bedrijf een niet-bindend Memorandum of Understanding (MOU) met Rolls-Royce…

Reuzenrad 2.0 (video)

Reuzenrad 2.0 (video)

Ontwerpbureau NorthernLight, ingenieursbureau KCI The Engineers, technologiebedrijf Bosch Rexroth en staalconstructiebedrijf Hillebrand hebben samen een nieuw soort reuzenrad ontworpen.

Meer nieuws »

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

22 september 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

22, 23, 29, 30 september 202

Meer agendapunten »

Gratis nieuwsbrief

EOL