EO

Legrand biedt Corona-steun op tal van manieren

20 april 2020 om 09:51 uur

Sinds het begin van de coronacrisis heeft Legrand tal van maatregelen genomen die bijdragen aan het beperken van de verspreiding van het coronavirus en die het leven van zorgverleners vergemakkelijken. Ook is het bedrijf een steunfonds voor zorgverleners gestart.

 

Onder de solidariteitsinitiatieven ter ondersteuning van ziekenhuispersoneel en zorgverleners over de hele wereld bevinden zich:

 

• In Spanje leverden de teams van Neat, een van de gespecialiseerde merken van de Groep die oplossingen voor begeleid wonen ontwikkelen, een oproepsysteem voor de verpleging om aan de behoefte van dringende apparatuur te voldoen.
• In de Verenigde Staten werd binnen 4 dagen een systeem van kabelgeleiding ontwikkeld om elektriciteit te verdelen over 2000 bedden in veldhospitalen in de staat New York. In de staat Indiana werd een productielijn voor stoffen beeldschermen omgebouwd voor het produceren van stoffen maskers.
• In Frankrijk heeft het logistiek platform in Verneuil-en-Halatte zijn middelen ingezet om binnen 24 uur componenten te leveren aan een klant die medische ademhalingstoestellen produceert.
• In India werd een universitair ziekenhuis in Kolkata, omgebouwd tot een gespecialiseerd centrum voor de behandeling van coronapatiënten. Dit werd uitgerust met UPS (systeem dat beveiligt tegen stroomonderbreking) van de groep om de continuïteit van de energiedistributie te garanderen.
• In Italië voorzag men meerdere noodoplossingen voor tijdelijke ziekenhuizen in Milaan en Bergamo. Het ging dan vooral om ‘bedhead units', oproepapparatuur voor de verpleging en VDI-bekabelingssystemen.
• In Nederland is een videoconferentie systeem geschonken aan een bejaardentehuis in Eindhoven, om het contact tussen bewoners en hun familieleden te vergemakkelijken.
• In het Verenigd Koninkrijk is het noodoproepsysteem Aidcall geïnstalleerd, dit ging om een urgentie in een privéziekenhuis om de National Health Service (NHS) te ontlasten.

 

Soortgelijke projecten en initiatieven zullen ook in de komende weken en maanden nog plaatsvinden.

 

Steunfonds

Ter aanvulling van deze initiatieven kondigt Legrand de oprichting aan van een solidariteitsfonds voor verzorgingstehuizen. Dit fonds is bedoeld om medewerkers van gespecialiseerde voorzieningen voor ouderen, te ondersteunen. Om het fonds in werking te stellen en ondersteuning te bieden aan een zo groot mogelijk aantal instellingen en zorgpersoneel, zal Legrand werken via haar in 2014 opgerichte stichting, die in het leven werd geroepen tegen de uitsluiting van kwetsbare personen en personen die hun autonomie dreigen te verliezen. Het personeel in verzorgingstehuizen, dat nu nog meer onder druk staat tijdens de Covid-19 crisis, zal bijvoorbeeld worden geholpen met de financiering van hotelaccommodatie dicht bij de werkplek. Op die manier vermijdt men verplaatsingen over lange afstanden en kunnen verzorgers besmetting voorkomen van hun eigen familie en van personen die zij verzorgen.

 

Legrand wil vooral tastbaar optreden om de levensomstandigheden en het comfort van het verzorgend personeel in woonzorgcentra, die dagelijks in de frontlinie vechten tegen de pandemie, te verbeteren.

Het fonds staat open voor bijdragen van zowel bedrijven als individuen die willen deelnemen aan dit solidariteitsinitiatief.

 

Benoît Coquart, Chief Executive Officer van Legrand, verklaarde: "In confrontatie met deze ongekende gezondheidscrisis, hebben onze medewerkers over de hele wereld tal van solidariteitsinitiatieven genomen ter ondersteuning van de meest kwetsbare personen. De oprichting van het solidariteitsfonds om het verzorgend personeel in woonzorgcentra te ondersteunen is hiervan een perfect voorbeeld. Ik wil al onze medewerkers hartelijk bedanken voor de inzet en solidariteit die ze hebben getoond sinds het begin van de crisis."

 

Kennis

RSS

In het duister op zoek naar meetfouten

28-05-20 14:09 In hedendaagse huishoudens wordt het energieverbruik grotendeels gemeten...

3D-geprinte ventilator beademt 20 Covid-19-patiënten tegelijk

25-05-20 10:41 De Soedanese ingenieur Mohamed Ishag heeft een 3D-geprinte ventilator...

Anti-Corona-spray beveiligt oppervlakken 90 dagen

25-05-20 09:10 Onderzoekers van de Hong Kong University of Science and Technology (HKUST)...

Meer kennis »

Laatste productnieuws

Digitale flowmeter voor beademingsapparatuur

Digitale flowmeter voor beademingsapparatuur

De wereldwijde vraag voor sensoren voor toepassing in beademings- apparatuur is de afgelopen maanden explosief gestegen. Om in te spelen op deze vraag heeft Sensirion recent de SFM3019 op de markt gebracht.

MVK fusion 3-in-1

MVK Fusion - 3 modules in 1

Murrelektronik introduceert een PROFINET/PROFIsafe module welke drie basisfuncties in één module verenigt:

Warmtebeeldcamera’s

Warmtebeeldcamera’s

De TiS20+ en de TiS60+ van Fluke zijn fixed focus camera’s voorzien van 3,5 inch kleurendisplay. Met de IR-fusion en autoblend technologie worden beelden van zowel het zichtbare- als het infrarode spectrum vastgelegd…

Meer productnieuws »

Laatste nieuws

Goede ventilatie cruciaal voor coronabestrijding

Ventilatie cruciaal bij coronabestrijding

UvA-natuurkundigen en medisch onderzoekers hebben met behulp van laserlichttechnieken ontdekt dat kleine hoestdruppeltjes minutenlang in de lucht blijven hangen, speciaal in ruimtes die niet of slecht worden geventileerd…

Hoe kwantumcomputeralgoritmen complexe moleculen simuleren

Moleculen zoeken met de kwantumcomputer: 'Logisch, ze spreken dezelfde taal"

Computationele scheikunde is een voorbeeld van een toepassing die veel belang kan hebben bij de rekenmogelijkheden van de kwantumcomputer. Kwantumcomputers met de schaal die nodig is voor complexe kwantumchemische…

Een mogelijke oplossing voor batterijloos, betrouwbaar IoT

Een mogelijke oplossing voor batterijloos, betrouwbaar IoT

Onderzoekers van de TU Delft en de Amerikaanse Northwestern University hebben een nieuw systeem ontworpen en ontwikkeld waarmee apparaten tijdens korte stroomonderbrekingen de tijd kunnen onthouden. Zonder batterij. Dit…

Meer nieuws »

Product van de maand

RSS
Nieuw! Lichtschermen PSENopt II – Nu met verbeterde spiegelzuilen

Pilz maakt het portfolio met lichtschermen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor...

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

B&R Industriële Automatisering BV *
B&R Industriële Automatisering BV *

Perfection in Automation

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet

Download gratis engineering boeken

A gratis boeken downloaden

 

Agenda

16 juni 2020, online

Power Electronics event

Het doel van dit event is de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis te presenteren op het...

16 juni 2020, Veldhoven

Business Software Event 2020

‘Boost your business with connected software & smart data’. Dat is het thema van het Business...

17 juni 2020, Vianen

Industrial Ethernet Event

Hoe kun je het maximale uit Industrial Ethernet halen?

Meer agendapunten »

Gratis nieuwsbrief

EOL