EO

Tip tegen de hitte

24 juni 2019 om 15:01 uur

Last van de hitte overdag of in bed? Hier een oplossing;

 

Maak een theedoek nat onder de kraan. Wring hem uit en leg hem op je buik. Richt een rustig draaiende ventilator op de natte theedoek. De energie die nodig is om het water te verdampen, wordt aan je lichaam onttrokken. Et voilá, lekker koel. En veel energiezuiniger dan een airco.


Let op: in bed de theedoek eerst 2x omvouwen, anders krijg je het te koud.

 

Erik van Vliet, Practical Solution

 

Reacties (1)

Een alternatief voor de natte theedoek is het gebruik van een plantenspuit waarmee je water over je lichaam verneveld. Heel verfrissend en onttrekt net als zweet veel warmte aan het lichaam bij verdampen. Water op kamertemperatuur is prettiger dan koud water ;-) Het gaat om de verdampingswarmte die 10 keer groter is dan de warmtecapaciteit van het water zelf.
Chiel de Jong, 25 juni 2019 09:39
 

Kennis: Wie weet...

2mensenWie weet nou beter wat je bezighoudt dan vakgenoten? Wij denken: niemand.


Daarom roepen we een pagina in het leven voor het uitwisselen van kennis. Heeft u een vraag? Stel hem aan de andere lezers. Heeft u een mening, visie, of oplossing voor een probleem? Deel hem. Wilt u dat de redactie van Engineersonline iets uitzoekt? Dan kunt u ons dat vragen per mail. Wij zijn bereikbaar via redactie@engineersonline.nl.

 

NB. Deze pagina is bedoeld voor inhoudelijke discussies, niet voor reclame-uitingen of zaken die niets met engineering te maken hebben. Die zullen dan ook niet worden geplaatst.

 

 

Heb je een vraag?

vrsagHeeft u een vraag die u aan uw vakgenoten wilt voorleggen? Dat kan door hem te mailen aan redactie@engineersonline.nl. De redactie zal hem dan posten en zorgen dat hij aandacht krijgt in de nieuwsbrief.