EO

Super snel opladen van elektrische auto's via High Power Charging (HPC) met vloeistof koeltechnologie

25 oktober 2018 om 16:39 uur

Naarmate elektrische voertuigen populairder worden, groeit ook de nood aan snelle, veilige en gebruiksvriendelijke oplaadoplossingen. De uitdaging? Een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing te ontwikkelen die snel genoeg is om een voertuig in enkele minuten op te laden.

 

 - Dit artikel is gesponsord door Novec -

 

Aan dit niveau van oplaadvermogen zijn implicaties verbonden voor de veiligheid, prestaties en bruikbaarheid van traditionele kabel- en connectorontwerpen voor elektrische voertuigen, die het lastig hebben met de opgewekte warmte. Koeling is dus essentieel om de vereiste warmteafvoer te verzekeren. Veel koelmiddelen geven echter problemen op het gebied van ontvlambaarheid, degradatie, corrosie, toxiciteit en vervuiling.

 

De vloeistof gekoelde oplossing

Ingenieurs van ITT Cannon, een wereldwijde fabrikant op het gebied van connector producten, kwamen tot het besluit dat vloeistofkoeling de optimale oplossing is. In hun gepatenteerde ontwerp circuleert de koelvloeistof continu van de koelunit naar de kabel, van de kabel naar de connector en weer terug. Doordat vloeistofkoeling een uitermate efficiënte warmteafvoer garandeert met minimaal extra gewicht of massa, is het gebruiksvriendelijk voor alle automobilisten en voldoende krachtig om hun voertuig snel op te laden.

 

Onmiddellijke impact

Dit nieuwe vloeistofgekoelde DC High Power oplaadsysteem laadt op tot 500A bij 1000V, wat zich verhoudt tot een opgeladen voertuig voor 100 km in slechts drie tot vijf minuten. Hierdoor hoeft de bestuurder zich geen zorgen meer te maken over zijn actieradius en wordt de tijd die hij nodig heeft om de auto op te laten drastisch verkort. Daarnaast is het oplaadsysteem net zo flexibel en eenvoudig in gebruik als een benzinepomp.

 

Een sterke samenwerking

Om dit revolutionaire ontwerp te realiseren, koos ITT Cannon voor 3M Novec Technische vloeistoffen. Deze vloeistoffen zijn diëlektrisch, onbrandbaar en niet giftig, volgens de leverancier zonder in te leveren op veiligheid en duurzaamheid.

 

Kennis: IE Motoren

ie4Het realiseren van concrete energiebesparing en CO2-reductie door het toepassen van efficiënte aandrijfsystemen is een hot topic. Elektromotoren bepalen nu circa 69% van het elektriciteitsgebruik in de industrie. Door inzet van efficiënte elektrische aandrijfsystemen wordt geschat, dat het energieverbruik met 20 tot 30 procent kan worden verlaagd. Om dit te realiseren zijn op Europees niveau richtlijnen in werking getreden. De richtlijn voor energiezuinige elektromotoren (LOT 11) is al sinds 16 juni 2011 van kracht. Hiermee werd een eerste stap gezet naar een hoger efficiency-niveau voor IE motoren. Sinds januari 2015 is de EU- richtlijn verder aangescherpt en per januari 2017 volgt de volgende stap. 

 

White papers

whitepapersDownload hier white papers over het thema Aandrijven, regelen en besturen

 

 

 

Het eDrive systeem: een eenvoudige oplossing voor het testen van hybride aandrijvingen

Deze white paper behandelt alle variabelen die van belang zijn voor het meten en testen van hybride voertuigen en laat zien dat het eDrive systeem een geschikte  oplossing is; zelfs voor de meest complexe testbanken voor hybride aandrijvingen.

Download de white paper van HBM

 

Hoe machines en installaties worden voorbereid op verbinding met het IoT

De industriële-automatiseringswereld is versmolten met de eerste generatie IT-technologie. Dit was een voorwaarde voor de volgende stap naar Industrie 4.0: het netwerk van intelligente componenten in het Internet of Things.

 Download de white paper van Eaton 

  

13 veel voorkomende oorzaken van motorstoringen

Deze white paper laat zien hoe de 13 meest voorkomende oorzaken van het defect raken van de isolatie van wikkelingen en van lagers van tevoren kunnen worden vastgesteld.

Download de white paper van Fluke

  

Machineautomatiseringsconcepten die innovatie voor een gedigitaliseerde productie mogelijk maken

Om de uitdagingen van de gedigitaliseerde industriële toekomst het hoofd te kunnen bieden, automatiseren we machines met volledig schaalbare en naadloos herbruikbare technologieën.

Download de white paper van Omron

 

Push-In Plus-techniek

Bij het bouwen van een besturingspaneel is het aanbrengen van de bedrading bijna altijd een tijdrovende en kostbare klus. Met de gepatenteerde ‘Push-in Plus' techniek van Omron wordt die bedradingstijd met 60% gereduceerd.  

Download de white paper van Omron

 

Inspectiesystemen voor producttraceerbaarheid

De mogelijkheid om individuele producten in de toeleveringsketen naar de consument te traceren, wordt steeds belangrijker voor producenten van voedingsmiddelen, dranken, tabak en farmaceutische producten, geassocieerde machinebouwers en engineeringbedrijven. Het doel is om de immense markt van namaakproducten te bestrijden en/of te voldoen aan de vraag naar informatie door consumenten (van ‘boer tot bord').

Download de white paper van Omron

 

Van werkvloer tot directieniveau

Voor producenten zijn er steeds meer redenen om besturingssystemen voor afzonderlijke productielijnen en -apparatuur te integreren. De technologische ‘magie' om dit te realiseren is sneller, eenvoudiger en intelligenter dan ooit.

Download de white paper van Omron

   

Kosten verlagen door elektrische problemen en motorproblemen in fabrieken op te lossen

Simpele storingen kunnen hele productielijnen stilleggen. Zelfs het simpelweg vervangen van een zekering kan een half uur duren. Alleen al productieverlies kan in sommige industrieën wel 1000 euro per minuut kosten, en ergens anders kan een storing in zelfs een relatief klein onderdeel betekenen dat een hele partij tijdens de productie verloren gaat. 

Download de  white paper van Fluke

  

IXM: sneller uitrollen  van netwerken

De nieuwste trend in moderne industriële omgevingen is de snelle inzet en flexibiliteit van een netwerktopologie. het opwaarderen van de firmware en het instellen van de configuratie is een uitdagende taak, voor zowel IT'ers als system integrators. Advantech introduceert de eerste serie switches om het uitrollen en configureren van netwerken sneller en efficiënter te maken.

Download de white paper van Advantech

  

Selectie van proportionele regelventielen

Proportionele ventielen bieden een prijsgustige en compacte oplossing voor het regelen van flow of druk bij relatief lage flow-snelheden. Er zijn veel verschillende ontwerpen en stijlen voor uiteenlopende drukken en stroomsnelheden, met elektrische of elektropneumatische aansturing. Bij het kiezen van het juiste ventiel voor een toepassing is het belangrijk om de vereisten voor die toepassing De white paper leidt je door de belangrijkste overwegingen die van toepassing zijn voor de selectie van proportionele ventielen, om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Download de white paper van Asco

 

Motoren beveiligen voor de IE3 revolutie

Wat de ErP betekent voor schakel- en beveiligingssystemen en elektromotoren (white paper van Eaton)