EO

Video streaming kit

14 mei 2015 om 23:04 uur

De ‘Stream it' kit van Renesas Electronics Europe is een compleet evaluationplatform voor H.264 encoding en streaming in real-time. De kit bevat alle hardware- en softwarecomponenten en demonstratieprogramma's die producenten nodig hebben om de ontwikkeling te starten van op kosten geoptimaliseerde videobewakingssystemen, video-deurtelefoons, toegangscontrole en inbraakdetectiesystemen.

 

Met de ‘Stream it' kunnen ontwerpers van geavanceerde beveiligings- en multimediatoepassingen schaalbare systemen ontwikkelen, met de kortst mogelijke time-to-market, een beperkt aantal componenten en een geoptimaliseerd PCB footprint. De kit is al voorzien van de H.264 encode- en stream-demonstratie, maar kan ook twee additionele streaming demonstraties draaien, die eveneens bij de kit horen.  

 

Ontwikkelaars van industriële sensorsystemen en gebouwautomatiseringssystemen kunnen de Stream it kit gebruiken om statusinformatie van sensoren te loggen terwijl ze de verzamelde data dlen op een webserver delen. Voor streaming toepassingen voor de consumentenmarkt kunnen internetradio MP3-bestanden naar de kit worden gestreamd, gedecodeerd en via een hoofdtelfoon worden afgespeeld

 

In de voorgeïnstalleerde video-streaming demonstratie wordt een CMOS cameramodule aangesloten op de RZ/A1L Capture Engine Unit die video opneemt in YUV-formaat. De video-stream wordt vervolgens gecodeerd met de H.264 technologie met maximaal 40 frames/s. RTP pakketten worden gestreamd met  FreeRTOS en de UDP/IP stack en afgespeeld op de VLC-speler op de PC.

De resolutie kan later worden ingesteld door de systeemontwerper door het kiezen van verschillende varianten van de op de Cortex-A9 gebaseerde RZ/A serie, met ingebed framebuffer-RAM. Dat is beperkt tot VGA in de kostprijsgeoptimaliseerde Stream it implementatie.

 

Vanaf de USB-console kunnen diverse parameters flexibel worden geconfigureerd, zoals IP=adresseringsmodus, remote IP-adres en poort, videoresolutie,  video frame rate en video bit rate.

Het sofwarepakket bevat, naast codering voor de RZ/A serie, eveneens H.264 codeer/decodeertechnologie van Consilient Technologies en webserver- en multimedia streamingtechnologie van Oryx-embedded.

 

De kit bevat het Stream it board, een camera module, compiler, debugger, IDE en demonstratiesoftware - alles wat nodig is om te beginnen met de ontwikkeling van streaming-, beveiligings- en multimedia-toepassingen.

Meer technische informatie is beschikbaar op www.renesas.eu/rzstream

 

De kit wordt geleverd door Avnet Silica

streamit

 

Video's

ASML wint Semi Americas Award voor EUV-lithografie

ASML wint Semi Americas Award voor EUV-lithografie

ASML heeft de Semi Americas Award gekregen voor de inspanningen van het bedrijf op het gebied van…

Twee mega-bliksemschichten verbreken wereldrecords

Twee mega-bliksemschichten verbreken wereldrecords

De in Genève gevestigde Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) heeft twee ‘megaflash…

Slimme bezorg-drones pakken de bus (video)

Een slimme bezorg-drone pakt de bus (video)

Het vervoer van pakketjes door de lucht kan helpen om het aantal verkeersopstoppingen in…

Een robot die groeit als een plant

Een robot die groeit als een plant

De ingenieurs van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een robot ontwikkeld die…

MX3D 3D-print robotarm naar digital twin

MX3D 3D-print robotarm naar digital twin

MX3D en Altair hebben samen een industriële robotarm ontworpen en 3D-geprint voor een ABB-robot…

Meer videos »

Laatste nieuws

Metaal beschermen tegen waterstof met een coating

Metaal beschermen tegen waterstof met een coating

Lukas Gröner, werkzaam voor het MikroTribologie Centrum µTC binnen het Fraunhofer, heeft een coating ontwikkeld die staal effectief beschermt tegen het binnendringen van waterstof. Het barrière-effect van deze…

Virgin Galactic onthult ontwerp hogesnelheidsvliegtuig

Virgin Galactic onthult ontwerp hogesnelheidsvliegtuig

Virgin Galactic heeft het eerste stadium van het ontwerp voor de bouw van zijn hogesnelheidsvliegtuigontwerp aangekondigd. Ook ondertekende het bedrijf een niet-bindend Memorandum of Understanding (MOU) met Rolls-Royce…

Reuzenrad 2.0 (video)

Reuzenrad 2.0 (video)

Ontwerpbureau NorthernLight, ingenieursbureau KCI The Engineers, technologiebedrijf Bosch Rexroth en staalconstructiebedrijf Hillebrand hebben samen een nieuw soort reuzenrad ontworpen.

Meer nieuws »

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Gratis nieuwsbrief

safety update
 

Agenda

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

22 september 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

22, 23, 29, 30 september 202

Meer agendapunten »