EO

Acht op de tien engineers gebruiken ontwikkelkit-ontwerpen in hun eindproduct

01 december 2014 om 13:57 uur

Ontwikkelkits zijn steeds belangrijker geworden voor het proces van elektronica-ontwerp naar eindproduct. Dat blijkt uit een rapport van elektronicadistributeur Element 14. 79% van de ondervraagde engineers gebruikt het ontwikkelkit-ontwerp deels of in zijn geheel in het definitieve ontwerp, dus ook nog na de prototype- en de testfase.

 

Driekwart van hen is het er over eens dat ontwikkelkits een cruciale rol spelen bij het verleggen van de grenzen van productontwerp. Daarmee stimuleren ze de innovatie in de moderne technologie.

Het rapport Dev Kit Dilemmas geeft de resultaten van een gedetailleerd onderzoek onder 244 gebruikers van ontwikkelkits... het onderzoekt hoe in professionele elektronica wordt aangekeken tegen ontwikkelkits, in welke mate ze worden gebruikt in het ontwerp- en productieprocs en de factoren die de keuze voor een bepaalde kit beïnvloeden.

 

Uit het rapport blijkt dat 77% van de engineers regelmatig zoekt of er een ontwikkelkit beschikbaar is voor een component die ze willen evalueren. Bijna de helft (44%) zegt dat ze hun werk niet zouden kunnen doen zonder kits.

 

Het is duidelijk dat ontwikkelkits een stuwende kracht zijn achter de vooruitgang van de techniek. Bijna driekwart van de ondervraagde engineers (74%) is actief gebruiker van ontwikkelkits ‘on the job' om hen op de hoogte te houden van nieuwe technologieën en 89% gebruikt ze om te experimenteren met nieuwe systemen.

De rol van ontwikkelkits bij het creëren van nieuwe producten wordt ook duidelijk als je kijkt naar de componenten en eigenschappen waarnaar de engineer kijkt als hij een ontwikkelkit zoekt. Connectiviteit is de primaire factor, genoemd door 47% en dat is in overeenstemming met de toenemende vraag naar kits voor ontwikkelaars die zich bezighouden met het Internet of Things. Handige on-board functies (43%), OS ondersteuning (36%) en processing data breedte en snelheid (36%) zijn ook belangrijk

.

Quintin Komaromy, hoofd strategische marketing bij Element14, zegt: "Uit het rapport blijkt dat ontwikkelkits de dynamiek van de elektronicasector beïnvloeden. Ze zijn een essentieel onderdeel geworden van het elektronica-ontwerp en-productieproces. Engineers experimenteren, testen hun ontwerpideeën, maar nemen deze ideeën ook sneller mee naar de productie dan we ooit eerder zagen. 

 

Het lijkt erop dat de vraag naar ontwikkelkits sterk zal gaan stijgen en daarom moeten professionele ontwikkelaars toegang hebben tot ontwikkelkits die voldoen aan hun specifieke eisen. Element 14 werkt samen met zijn toeleveranciers aan het onterp en de productie van ontwikkelkits. De portfolio omvat meer dan 2500 actuele ontwikkeltools en -kits."

 

Video's

ASML wint Semi Americas Award voor EUV-lithografie

ASML wint Semi Americas Award voor EUV-lithografie

ASML heeft de Semi Americas Award gekregen voor de inspanningen van het bedrijf op het gebied van…

Twee mega-bliksemschichten verbreken wereldrecords

Twee mega-bliksemschichten verbreken wereldrecords

De in Genève gevestigde Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) heeft twee ‘megaflash…

Slimme bezorg-drones pakken de bus (video)

Een slimme bezorg-drone pakt de bus (video)

Het vervoer van pakketjes door de lucht kan helpen om het aantal verkeersopstoppingen in…

Een robot die groeit als een plant

Een robot die groeit als een plant

De ingenieurs van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een robot ontwikkeld die…

MX3D 3D-print robotarm naar digital twin

MX3D 3D-print robotarm naar digital twin

MX3D en Altair hebben samen een industriële robotarm ontworpen en 3D-geprint voor een ABB-robot…

Meer videos »

Laatste nieuws

Metaal beschermen tegen waterstof met een coating

Metaal beschermen tegen waterstof met een coating

Lukas Gröner, werkzaam voor het MikroTribologie Centrum µTC binnen het Fraunhofer, heeft een coating ontwikkeld die staal effectief beschermt tegen het binnendringen van waterstof. Het barrière-effect van deze…

Virgin Galactic onthult ontwerp hogesnelheidsvliegtuig

Virgin Galactic onthult ontwerp hogesnelheidsvliegtuig

Virgin Galactic heeft het eerste stadium van het ontwerp voor de bouw van zijn hogesnelheidsvliegtuigontwerp aangekondigd. Ook ondertekende het bedrijf een niet-bindend Memorandum of Understanding (MOU) met Rolls-Royce…

Reuzenrad 2.0 (video)

Reuzenrad 2.0 (video)

Ontwerpbureau NorthernLight, ingenieursbureau KCI The Engineers, technologiebedrijf Bosch Rexroth en staalconstructiebedrijf Hillebrand hebben samen een nieuw soort reuzenrad ontworpen.

Meer nieuws »

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Gratis nieuwsbrief

safety update
 

Agenda

11 augustus 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

11, 12 , 18, 19 augustus 2020

19 augustus 2020, Vianen

Machineveiligheid in een dag

22 september 2020, Vianen

Masterclass Machineveiligheid XL

22, 23, 29, 30 september 202

Meer agendapunten »