Arduino robot (video)

Arduino heeft onlangs een nieuw robotplatform uitgebracht. De Arduino Robot, zoals de jongste telg uit de Arduino-familie heet, is open source en zo ideaal voor iedereen die graag zelf wil sleutelen en programmeren.

De Arduino Robot was onlangs te zien op de Maker Faire Bay Area in Amerika. Het is Arduino’s eerste product dat meer is dan alleen een microcontroller. In een samenwerking met het Spaanse Complubot, die dit ontwerp in 2011 ontwikkelde (zie video), is het nu onder de officiële Arduino-vlag uitgebracht.

Arduino Robot opbouw

De Arduino Robot is samengesteld uit twee cirkelvormige printplaten, elk voorzien van een Atmel ATmega32u4 microcontroller, verbonden via een lintkabel.

Op het onderste bord zijn vier AA batterijen te vinden, een paar motoren en wielen, een stroomconnector en schakelaar. Tot slot is de robot ook uitgerust met enkele infraroodsensoren. Dit bord is standaard geprogrammeerd om de motoren aan te drijven en te zorgen voor de nodige power-management.

Op het bovenste bord is de robot voorzien van een kleuren LCD-scherm, een gleuf voor een microSD-kaart, een EEPROM, een luidspreker, een kompas, enkele knoppen en led’s. Dit bord is geprogrammeerd om het display aan te sturen en I/O te verzorgen. Het totaal is ongeveer 10 cm hoog met een diameter van 19 cm.

Aanpassingsvriendelijk

Voorgesoldeerde connectoren en prototyping-gebieden op elk bord vergemakkelijken het de gebruiker op de robot aan te passen. De Arduino Robot is uit te breiden met aanvullende sensoren en elektronica. Er worden zelfs elf stap-voor-stap projecten en een handige grafische gebruikersinterface standaard meegeleverd.

In onderstaande video een demonstratie die medewerkers van Complubot in 2011 gaven van het robotplatform.

De robot is vooralsnog alleen verkocht op de Maker Faire, maar zal begin juli via internet te bestellen zijn.

 

bron: Engadget