Arcobel Embedded Solutions verkocht aan Acal BFi

Dual Inventive Holding verkoopt Arcobel Embedded Solutions aan Acal BFi Netherlands. Dit bedrijf is gevestigd in Eindhoven als onderdeel van de Europese Acal BFi-groep met het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk.

De relatie van Arcobel met haar klanten blijft ongewijzigd. Het bedrijf zal onafhankelijk blijven samenwerken met klanten en leveranciers in Nederland, België en Duitsland, maar met een nieuwe eigenaar wiens strategie aansluit bij die van Arcobel en die zal investeren in ontwikkeling en groei. Het merk Arcobel, met zijn 50-jarige geschiedenis en marktbekendheid, blijft bestaan. De Managing Director van de Arcobel-groep zal rapporteren aan Pieter-Jan Rovers, Managing Director van Acal BFi Nederland en België.

Acal BFi is een leverancier van ontwerpgerichte technische verkoopondersteuning voor 6.000 klanten in Europa. Het bedrijf ontwerpt en levert op maat gemaakte oplossingen en componenten uit een breed scala aan producten, waaronder embedded systemen, voedingen en beeldcamera’s. Met een omzet van ruim 200 miljoen euro is Acal BFi ruim 50 jaar actief in Europa. Het beschikt over twaalf kantoren in tien landen en is gepositioneerd om de plannen voor organische en acquisitieve groei te ondersteunen.

Het strategische plan van Acal BFi is om het bestaande Embedded Computing-bedrijf in het VK verder te ontwikkelen door gevestigde Europese bedrijven over te nemen met een vergelijkbare ontwerpgerichte oplossingenaanpak en een sterk merkimago. Het doel is om een Europese groep van Embedded Computing-bedrijven te creëren die hun merk, lokale klant- en leverancier relaties behouden en voortbouwen op de expertise van de overgenomen verkoopteams. Arcobel is de eerste overname van de groep als onderdeel van deze strategie.

Contactgegevens
AdresLuchthavenweg 53
Postcode en plaats
5657 EA Eindhoven
Telefoon040-2507400
Meer informatieInformatie aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *