Antarctische rover getest in de sneeuw

Geplaatst door Maartje Henket

Team Polar, een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven, heeft zijn eerste werkende Antarctische rover getest in de Noorse sneeuw. Het team streeft naar de ontwikkeling van een onafhankelijke rover die klimaatonderzoek kan doen op Antarctica.

Tags:
Polar rover Ice Cube in de sneeuw

De rover moet uiteindelijk helemaal zelf opereren en onderzoek doen, vergelijkbaar met hoe de Marsrovers op het oppervlak van Mars opereren. Het team begon zijn missie in 2018 en presenteert deze week het eerste werkende prototype: de rover met de naam ‘Ice Cube’.

Teammanager Laurenz Edelmann: “Onze eerste rover is gebouwd met off-the-shelve componenten. Daar zitten voor- en nadeIen aan.  We gaan bekijken of bepaalde onderdelen in de toekomst op maat moeten worden gemaakt en ontworpen voor toekomstige rover-modellen. Dat maakt dit prototype een benchmark voor ons en voor toekomstige teams.”

De rover wordt voorlopig op afstand bestuurd in plaats van autonoom te rijden. Zo kon het team zelf de locaties kiezen die ze tijdens deze reis wilden bestuderen en daarmee essentiële inzichten verzamelen om hun volgende rover geschikt te maken voor de missie naar Antarctica.

Presentatie

Op vrijdag 20 januari presenteert het team na 2 jaar ontwerp en ontwikkeling hun rover ‘Ice Cube’ aan de wereld. De onthulling vindt plaats om 16.00 uur in de Blauwe Zaal in het Auditoriumgebouw op de TU/e-campus en aanmelden kan al.

Tags:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *