EO
Laatste nieuws:

RobotMatch 2012

Datum: 11 september 2012

Locatie: Utrecht


Bij de RobotMatch 2012 gaat het om de strijd wie de meest functionele en mooiste robot als onderwijs-assistent heeft gemaakt. Het bijzondere van de finale is dat het gaat om interdisciplinaire teams van studenten uit verschillende studierichtingen waaronder kunst, economie, sociaal en techniek. Doorgaans bestaan studententeams bij robotwedstrijden uit studenten techniek. De RobotMatch 2012 breekt met deze traditie. De RobotMatch 2012 heeft tot doel aandacht te vestigen op de komst van de humanoïde (menselijke) robot in diverse werkvelden als zorg, onderwijs, dienstverlening en entertainment.

 

Volgens de initiatiefnemer van de RobotMatch 2012, Giep Hagoort, lector Kunst en Economie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, houden hogescholen zich nog nauwelijks bezig met de komst van de robot. Hij voorziet een grote afstand tussen Nederland en de Aziatische landen (Vietnam en Japan) waar competities over robots onderdeel vormen van het onderwijs. Om die reden wordt een special onderwijsprogramma, gericht op studenten en docenten, aangeboden op de dag van de finale op 11 september.


De organisatie van de Match is in handen van Eva Slierendrecht. Zij kijkt uit naar een spannende finale: "De plannen van de twee finalisten zijn zeer verschillend, maar wel heel erg uitdagend. Ik verwacht dat de jury een zware dobber zal hebben om uiteindelijk de winnaar aan te wijzen. Ook een speciaal studentenpanel mag op de finale-dag een oordeel uitspreken!" aldus Eva Slierendrecht.
De RobotMatch 2012 wordt ondersteund door een 15-tal organisaties waaronder de HBO-raad, Agentschap NL, Ministeries van EL&I en OC&W, National Instruments, Roboned, ABB Robotics, Syntens en Taskforce Innovatie regio Utrecht.

 

Studententeams van Avans Hogeschool en Hogeschool Utrecht gaan door naar de RobotMatch 2012 finale, die op 11 september 2012 in Utrecht gehouden wordt.

 

Kijk hier voor meer informatie

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Product van de maand

RSS
Volledig metalen transponderschakelaar CTA

Met een volledig metalen behuizing is deze CTA een nóg sterkere variant dan de kunststof versie.

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet