EO
Laatste nieuws:

Webinar: Bit By Blazing Bit

Datum: 18 mei 2021

Locatie:

Tijd: 10:00-10:40 uur

Frank Ambrosius, domeinarchitect bij Technolution Advance, en branche expert Gerard Rauwerda vertellen over de geleerde lessen, de valkuilen en de best practices bij het ontwikkelen van high-speed data en control systemen.

Over high speed data-acquisitie en aansturing.


Hoe zou u de uitdaging aangaan om onbewerkte, binaire gegevens realtime te verwerken met verbindingssnelheden van 50 Gigabit per seconde? En wat als u simultaan een hoogfrequent scanmechanisme moet bedienen? Hoe organiseer je de coördinatie van beide processen? Het geheim van controle bij zulke hoge snelheden is een stap-voor-stap aanpak en volledige synchronisatie. In het gratis webinar Bit By Blazing Bit demonstreren Frank Ambrosius en Gerard Rauwerda van Technolution Advance een modulaire benadering van high-speed data-acquisitie en -aansturing, gecombineerd met solide systems engineering.


De showcase voor dit webinar is de gezamenlijke ontwikkeling van een snelle multi-beam elektronenmicroscoop, die momenteel werkt met een verbindingssnelheid van 10 Gbps. Met behulp van 64 elektronenbundels in plaats van één, scant deze scanner een biologisch sample (weefsel) vele malen sneller dan een traditioneel apparaat met één bundel. Het proces wordt versneld door gelijktijdig meerdere elektronenbundels te besturen, waardoor de bundels een groter oppervlak kunnen scannen voordat het sample wordt verplaatst. Real-time gegevensverwerking in nauwe coördinatie met de data-acquisitie is vereist om een 24/7 inzet te ondersteunen. Dit betekent het samenvoegen en opnieuw ordenen van de gegevens en het in realtime construeren van de afbeeldingen.


De sleutels tot succes? De principes van systems engineering, de bereidheid om de grenzen tussen analoge en digitale domeinen te overschrijden, en online en offline processing. Frank Ambrosius, domeinarchitect bij Technolution Advance, en branche expert Gerard Rauwerda vertellen over de geleerde lessen, de valkuilen en de best practices bij het ontwikkelen van high-speed data en control systemen.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet