EO
Laatste nieuws:

Webinar: DC en betonrot

Datum: 26 februari 2021

Locatie: online

DC en betonrot

Doordat we steeds meer 'all-electric' gaan en er een verschuiving plaats vindt van AC naar DC, neemt het risico van betonrot toe.


In DC speelt dit probleem meer dan in AC omdat de stroomrichting in AC van nature steeds wisselt (frequentie) en in DC gaat de stroom maar één kant op. Door die wisseling van richting in AC heft de AC lekstroom zichzelf als het ware op. DC lekstromen kunnen zowel in DC als in AC installaties voorkomen. De standaardoplossing is een aardlekschakelaar. Als de (lek)stroom boven de 6mA komt, schakelt de installatie zichzelf uit. Probleem opgelost zou je zeggen, maar wat gebeurt er als de lekstroom langdurig net onder die 6mA blijft?

Vrijdag 26 februari gaat Ronald Fransen met diverse experts o.a. uit de gaswereld in gesprek over DC-lekstromen en corrosie. Wat is nou precies het probleem, hoe groot is het probleem en wat zijn oplossingsrichtingen? Een 3 tal interviews met diverse experts uit het veld, afgesloten met een paneldiscussie waarin we jullie vragen behandelen.

 

Meer informatie en aanmelden

 

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet