EO
Laatste nieuws:

Webinar: Hygiënisch ontwerp in de voedingsmiddelenindustrie

Datum: 9 februari 2021

Locatie: online

Tijd: 10.30 - 11.30u

Webinar: Hygiënisch ontwerp in de voedingsmiddelenindustrie

Hoe kun je als voedselverwerkend bedrijf bacterievorming en besmetting voorkomen? En hoe kun je als engineer bijdragen bij de ontwikkeling van een machine voor de food industrie?


In een uur tijd neemt gastspreker Wouter Burggraaf, expert op het gebied van hygiënisch ontwerpen, de bezoeker mee in de bespreking van allerlei herkenbare en minder herkenbare problemen m.b.t. voedselveiligheid en hygiëne in de fabriek. Als voorzitter van de nationale werkgroep Hygiënische Bekabeling legt hij daarbij de focus op wat wettelijk verplicht is m.b.t. bekabelen in een voedingsmiddelenfabriek en wat bereikt wordt met de nieuwe wijze van bekabelen.

 

Daarnaast bespreekt product manager Harro de Jong de oplossingen van Hemmink op dit gebied. De volgende onderwerpen komen in het webinar aan bod:

  • Routing en productiezones (food zone, splash zone en non food zone)
  • Richtlijnen en normen
  • Hygiënisch ontwerp (Hygienic Design) van machines en componenten
  • Hygiënisch reinigen
  • Oplossingen op het gebied van wartels, beschermslangen, draadgoot en kabelkanalen

 

De deelnemers aan het webinar krijgen na afloop drie maanden vrij toegang tot de website SafeFoodFactory om de praktijkrichtlijn op dit gebied nog eens rustig na te lezen.

 

Meer informatie en aanmelden

 

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

Focus op

ABB BV
ABB BV

Machineveiligheid, systemen en componenten

Elobau Benelux BV *
Elobau Benelux BV *

creating sustainable solutions

Pilz Nederland
Pilz Nederland

Voor industriële (veilige) automatiseringsoplossingen

Ringspann Benelux BV
Ringspann Benelux BV

Partner in aandrijf- en opspantechniek

Rotero Holland BV
Rotero Holland BV

Stappenmotor - Servomotor - Elektro Magneet