EO
Laatste nieuws:

Masterclass Machineveiligheid (4-dagen)

Datum: 13 maart 2018 t/m 16 maart 2018

Locatie: Vianen

Tijd: 09.00-16.00 uur incl. lunch

Training bij Pilz


Na het volgen van de modulen 1 t/m 4 heeft u een gedegen kennisniveau om veiligheidsvraagstukken in de praktijk aan te pakken en hiervoor oplossingen te vinden.


De doelstelling van de Masterclass is dat u de volgende vaardigheden opdoet:

  • Bekendheid machineveiligheidsproces
  • Betekenis CE-markering volgens machinerichtlijn (CE-markering machines)
  • Een overzicht van te gebruiken normen
  • Herkennen van gevaren
  • Inschatten van risico's
  • Gefundeerde keuze maatregelen (beveiligingen)
  • Basis veiligheidscircuits opzetten

 

De opleiding wordt verzorgd door een ervaren safety consultant van Pilz. In de dagelijkse praktijk voeren zij volgens de normen risicobeoordelingen uit, ontwerpen veiligheidsmaatregelen, stellen veiligheidsconcepten op en begeleiden CE-markeringstrajecten bij zowel machinebouwers als eindgebruikers. Hierdoor is er in deze opleiding veel aandacht voor oefeningen, casussen en praktijksituaties, zodat de cursist de opgedane kennis en ervaring direct kan toepassing in zijn eigen werksituatie.


Inhoud

 

N.B. De 4 modules van de Masterclass Machineveiligheid zijn ook te volgen als afzonderlijke trainingen.

 

Voorkennis
Affiniteit met techniek is een pre (met name voor de modulen 2 t/m 4), maar er is geen specifieke voorkennis vereist.


Resultaat
Na het volgen van de 4 modules heeft u de Pilz Masterclass Machineveiligheid opleiding voltooid. Na afronding van de toets met een voldoende ontvangt u uw Masterclass certificaat en kunt u zelf aan de slag met het CE-markeren van uw machines.


SKO-VK
Deze training heeft een SKO-VK toekenning van 4 punten.


Herexamen
De Masterclass Machineveiligheid bestaat uit 4 modules (dagen). Na iedere module wordt een examen afgenomen dat aansluit op de betreffende module. Na het examen van de vierde module volgt een case. De behaalde cijfers van de examens en de case bepalen het eindcijfer.
Wanneer u een zes of hoger heeft behaald, bent u geslaagd voor het examen en wordt dit vermeld op het certificaat dat u na afloop toegestuurd krijgt. Indien het eindcijfer onvoldoende is, bieden wij u de kans een herexamen te doen. Voor dit herexamen dient u middels zelfstudie de kennis te vergroten. Er bestaat de mogelijkheid voor een persoonlijk consult tegen consultancytarief op afspraak met een van onze consultants om u verder te trainen.
Het herexamen vindt net als de training plaats in Vianen.

 

Aanmelden

 

Pilz Nederland

Pilz Nederland heeft ruim dertig jaar ervaring in service rondom machineveiligheid en is daarom een betrouwbare partner. Wereldwijd past het bedrijf de beste veiligheidsstrategieën toe, waarbij het optimaliseren van de productiviteit van installaties centraal staat. Pilz biedt praktijkgerichte en op maat gesneden oplossingen.

Meer over Pilz Nederland »

 

Arbo risico inventarisatie

Pilz bepaalt aan de hand van de arbo risico inventarisatie de risico's bij elke gebruiksfase van machines en werkprocessen. Na deze uitgebreide analyse wordt een werkwijze aanbevolen die risico's reduceert. Uw bedrijf voldoet hiermee aan de relevante regelgeving.

Meer over Arbo risico inventarisatie »

 

Risicoevaluatie

Pilz heeft experts in dienst die u kunnen adviseren bij de verplichte risicoevaluatie voor elke ondernemer met personeel. Deze evaluatie wordt uigevoerd volgens het ISO 12100 certificaat, waarbij de methode van 14-punten risicograaf wordt gehanteerd. Aan de hand hiervan worden risico's binnen het bedrijf weergegeven en een roadmap geboden om deze te vermijden.

Meer over de risicoevaluatie »

 

Taakrisicoanalyse

Pilz helpt bij de uitvoering van een taakrisicoanalyse. Hiermee wordt bekeken welke risico's verbonden zijn aan een taak of werkzaamheid, waarbij ongevallen en schade worden voorkomen. Het treffen van de juiste veiligheidsmaatregelen bij risicovolle zaken is van groot belang.

Meer over de taakrisicoanalyse »

 

CE Begeleiding

Er worden door de Machinerichtlijn niet enkel eisen aan het ontwerp en beveiliging van machines gesteld, maar ook aan documentatie en CE begeleiding. Pilz biedt een CE begeleiding cursus, waardoor u in staat bent juiste documentatie te bespreken, een technisch dossier kunt schrijven en conformiteitverklaring kunt opstellen.

Meer over CE begeleiding »

 

CE Keuringen

Pilz biedt CE keuringen, CE markering en machineveiligheid. Het bedrijf voert voor u een gehele conformiteitsbeoordelingsprocedure uit: risicobeoordeling, een veiligheidsconcept, veiligheidsdesign en systeemintegratie met valide CE-markering.

Meer over CE Keuringen »

 

Contact

Pilz Nederland
Postbus 186
4130 ED Vianen

Tel: +31347320477
Fax: +31347320458
Email: info@pilz.nl
Bezoek onze website »
Facebook Twitter Youtube

 

Nieuws

Pilz komt met vernieuwd cursusprogramma
Pilz Nederland komt met een vernieuwd opleidingsprogramma voor 2013. Naast de vertrouwde Pilz opleidingen, zijn er 3 nieuwe trainingen toegevoegd aan de Pilz Academy.
Lees meer »

Waarom werknemers veiligheidsvoorzieningen manipuleren

Gemanipuleerde veiligheidsvoorzieningen vormen een groot veiligheidsrisico, onze experts analyseren zwakke plekken en bieden preventieve oplossingen.
Lees meer »

EN/IEC 62061 of EN ISO 13849-1?
Wordt er gesproken over machineveiligheid en functionele veiligheid, dan komen de normen EN7IEC 62061 en EN 13849-1 in beeld.
Meer »

Het origineel is jarig!
Tien jaar configureerbare besturingssystemen PNOZmulti – en het succesverhaal gaat door.
Meer »

Veiligheidstrainingen
Hartelijk welkom bij de Pilz Academy, uw opleidingsinstituut voor machineveiligheid. Pilz wilt u met dit cursusaanbod meer expertise en transparantie bieden bij complexe productieprocessen of machines waar voortdurend veranderingen plaatsvinden op gebied van machineveiligheid.
Meer »

Meer nieuws »