EO
Laatste nieuws:

PLC techniek voor Infra en Rail

Datum: 21 maart 2017

Locatie: Vianen

Tijd: 09.00-16.00 uur incl. lunch

Training bij Pilz


Doel
Voor infrastructurele werken, zoals spoorwegbeveiliging of voor besturing en beveiliging van (beweegbare) kunstwerken neemt de voorkeur van inzet van standaard verkrijgbare fail-safe PLC systemen toe. Dit wordt aangeduid als COTS: Commercial Off The Shelf. Deze aanpak leidt tot inzet van gestandaardiseerde automatiseringsoplossingen met lagere lifecyclekosten en een eenvoudiger en efficiënter projectmanagement en softwaredevelopment.
De eendaagse cursus 'Introductie PLC techniek' gaat na een algemeen historisch en technisch overzicht in op diverse onderwerpen zoals wettelijk kader, functionele architectuur (veiligheids)besturingen en netwerken. Daarnaast wordt er een demonstratie gegeven van een veiligheidsbesturing. Dit op basis van de IEC 61131 programmeeromgeving. Er wordt uitvoerig ingegaan op de voordelen van toepassing van COTS componenten.

 

Inhoud

 • Introductie PLC techniek: historie, startpunt en motivatie ontwikkeling
 • IEC 61131 programmeeromgeving, veilig programmeren
 • Demonstratie veiligheids PLC
 • Analyse falen besturingssystemen
 • Inleiding veldbustechnologie: SafetyNET, PROFIsafe
 • Voordelen standaardisatie, COTS

 

Leerdoelen

 • Architectuur van (veiligheids-) PLC's beschrijven
 • De voor- en nadelen van inzet van PLC techniek opsommen
 • De kenmerken van de IEC 61131 programmeeromgeving beschrijven
 • Factoren die leiden tot falen van besturingssystemen identificeren
 • SIL2, SIL3, SIL4 functionele architectuur herkennen
 • Diverse aspecten van veilig programmeren benoemen
 • Veiligheidsnetwerken herkennen
 • Voordelen inzet COTS hardware opsommen

 

http://opleidingen.pilz.nl/node179#aanmelden

 

Pilz Nederland

Pilz Nederland heeft ruim dertig jaar ervaring in service rondom machineveiligheid en is daarom een betrouwbare partner. Wereldwijd past het bedrijf de beste veiligheidsstrategieën toe, waarbij het optimaliseren van de productiviteit van installaties centraal staat. Pilz biedt praktijkgerichte en op maat gesneden oplossingen.

Meer over Pilz Nederland »

 

Arbo risico inventarisatie

Pilz bepaalt aan de hand van de arbo risico inventarisatie de risico's bij elke gebruiksfase van machines en werkprocessen. Na deze uitgebreide analyse wordt een werkwijze aanbevolen die risico's reduceert. Uw bedrijf voldoet hiermee aan de relevante regelgeving.

Meer over Arbo risico inventarisatie »

 

Risicoevaluatie

Pilz heeft experts in dienst die u kunnen adviseren bij de verplichte risicoevaluatie voor elke ondernemer met personeel. Deze evaluatie wordt uigevoerd volgens het ISO 12100 certificaat, waarbij de methode van 14-punten risicograaf wordt gehanteerd. Aan de hand hiervan worden risico's binnen het bedrijf weergegeven en een roadmap geboden om deze te vermijden.

Meer over de risicoevaluatie »

 

Taakrisicoanalyse

Pilz helpt bij de uitvoering van een taakrisicoanalyse. Hiermee wordt bekeken welke risico's verbonden zijn aan een taak of werkzaamheid, waarbij ongevallen en schade worden voorkomen. Het treffen van de juiste veiligheidsmaatregelen bij risicovolle zaken is van groot belang.

Meer over de taakrisicoanalyse »

 

CE Begeleiding

Er worden door de Machinerichtlijn niet enkel eisen aan het ontwerp en beveiliging van machines gesteld, maar ook aan documentatie en CE begeleiding. Pilz biedt een CE begeleiding cursus, waardoor u in staat bent juiste documentatie te bespreken, een technisch dossier kunt schrijven en conformiteitverklaring kunt opstellen.

Meer over CE begeleiding »

 

CE Keuringen

Pilz biedt CE keuringen, CE markering en machineveiligheid. Het bedrijf voert voor u een gehele conformiteitsbeoordelingsprocedure uit: risicobeoordeling, een veiligheidsconcept, veiligheidsdesign en systeemintegratie met valide CE-markering.

Meer over CE Keuringen »

 

Contact

Pilz Nederland
Postbus 186
4130 ED Vianen

Tel: +31347320477
Fax: +31347320458
Email: info@pilz.nl
Bezoek onze website »
Facebook Twitter Youtube

 

Nieuws

Pilz komt met vernieuwd cursusprogramma
Pilz Nederland komt met een vernieuwd opleidingsprogramma voor 2013. Naast de vertrouwde Pilz opleidingen, zijn er 3 nieuwe trainingen toegevoegd aan de Pilz Academy.
Lees meer »

Waarom werknemers veiligheidsvoorzieningen manipuleren

Gemanipuleerde veiligheidsvoorzieningen vormen een groot veiligheidsrisico, onze experts analyseren zwakke plekken en bieden preventieve oplossingen.
Lees meer »

EN/IEC 62061 of EN ISO 13849-1?
Wordt er gesproken over machineveiligheid en functionele veiligheid, dan komen de normen EN7IEC 62061 en EN 13849-1 in beeld.
Meer »

Het origineel is jarig!
Tien jaar configureerbare besturingssystemen PNOZmulti – en het succesverhaal gaat door.
Meer »

Veiligheidstrainingen
Hartelijk welkom bij de Pilz Academy, uw opleidingsinstituut voor machineveiligheid. Pilz wilt u met dit cursusaanbod meer expertise en transparantie bieden bij complexe productieprocessen of machines waar voortdurend veranderingen plaatsvinden op gebied van machineveiligheid.
Meer »

Meer nieuws »