Natuurlijk is de smaak van eten belangrijk, maar het mondgevoel en het geluid dat voedsel maakt als we erop bijten, bepalen ook of we genieten van de eetervaring. Natuurkundigen en voedingsonderzoeker[…]
Meer…Ingenieurs hebben een glucose-energiebron ontwikkeld die miniatuurimplantaten en sensoren kan voeden.[…]
Meer…Over tien jaar komt Nederland 135.000 medewerkers tekort om te kunnen voldoen aan de vraag naar gezondheidszorg. De meerderheid van het personeelstekort, 98.000 arbeidsplaatsen, zal ontstaan in de zie[…]
Meer…Om onze afhankelijkheid van plastic te verminderen, hebben Japanse onderzoekers een manier gezocht – en gevonden – vonden om papier-achtige materialen te verrijken met enkele nuttige eigenschappen van[…]
Meer…Een team van de City University of Hong Kong heeft een lichtgewicht drone met twee vleugels ontwikkeld met ongeveer het dubbele van de vliegtijd van andere drones onder de 100 gram. De onderzoekers ze[…]
Meer…De impact van Belgische digitale technologie op het klimaat is vijf keer positiever dan de totale digitale voetafdruk van het land tegen 2030. Dat stelt Agoria op basis van ‘Digital4Climate’, de e[…]
Meer…Iedere uitvoeringsorganisatie die zogenoemde profilerende algoritmes inzet, moet voldoende maatregelen nemen om mensenrechten te beschermen. Dat concludeert het Rathenau Instituut in het rapport ‘Algo[…]
Meer…Imec laat weten dat zijn onderzoeksprogramma Sustainable Semiconductor Technologies and Systems (SSTS) erin geslaagd is om partners uit de halfgeleiderwaardeketen samen te brengen, van grote systeembe[…]
Meer…De toenemende digitalisering van het elektriciteitsnet brengt cyberdreigingen en -risico’s met zich mee. In de Control Room of the Future (CRoF) van de TU Delft wordt het elektriciteitsnet digitaal we[…]
Meer…Rekenwonder Willem Bouman (82) uit Alpen aan den Rijn doet zaterdag 21 mei een nieuwe poging tot het vestigen van een wereldrecord. Net als eerdere recordpogingen, zal deze poging plaatsvinden op de c[…]
Meer…