Xerox ondersteunt DWF-technologie voor CAD-applicaties

Ten behoeve van CAD grootformaat printen gaat Xerox DWF-bestandsspecificaties ondersteunen op zijn Accxes controller (RIP). De Accxes controller heeft gedurende ruim vijf jaar de markt voor het op hoge snelheid RIP’pen van CAD bestandsformaten gedomineerd. Met de introductie van DWF-ondersteuning op dit RIP-platform is deze nieuwste industriestandaard voor de ontwerpwereld nu ook beschikbaar op de hele serie Xerox grootformaat printers.

De DWF-technologie is een door Autodesk ontwikkeld open, veilig bestandsformaat voor een efficiënte distributie en communicatie van ontwerpgegevens voor het bekijken, beoordelen of printen daarvan. DWF-bestanden zijn sterk gecomprimeerd, kleiner en sneller te verzenden dan de traditionele ontwerpbestanden, zonder de gebruikelijke overhead bij CAD-tekeningen waarbij externe resources zijn benodigd. Een groot voordeel van de Autodesk DWF-technologie is dat ontwerpinformatie nu ook veel makkelijker buiten het oorspronkelijke ontwerpteam beschikbaar is.
De voordelen van het DWF-formaat voor digitale distributie zullen deze technologie snel populair maken bij gebruikers voor het delen van ontwerpinformatie in onder meer de ontwikkeling van bouwconstructies, infrastructuren en productontwerpen/-fabricage

Xerox gaat ervan uit dat klanten afdrukapparatuur willen hebben die de flexibiliteit heeft om de nieuwste ontwerpstandaarden te kunnen accepteren, bijvoorbeeld in de sectoren werktuigbouwkunde, architectuur, bouwkunde, nutsbedrijven en infrastructuur. “Deze nieuwe toevoeging aan de monochrome RIP-technologie maakt het mogelijk om alle applicaties in CAD-grootformaat printen nog beter te benutten”, aldus Valentin Govaerts, Senior Vice President, Production and Graphic Arts Industry, Xerox Europe.

Xerox was destijds de eerste leverancier op de markt voor grootformaat printers die met modulaire oplossingen kwam. Dankzij dit modulaire ontwerp kunnen bestaande klanten hun Accxes oplossing nu weer eenvoudig upgraden met DWF-ondersteuning.

www.xerox.nl