Wots-blog: ‘Kom uit uw kot en bezoek de World of Electronics’

Beste elektronicagemeenschap,

Noteer 27 tot en met 30 september met stip in uw agenda. Na twee lange jaren van ‘blijf in uw kot’, gaf de embedded world in Nürnberg in juni het startschot voor de elektronica-gemeenschap om weer bij elkaar te komen en volop ideeën uit te wisselen.

Tags:
Wots-blog: 'Kom uit uw kot en bezoek de World of Electronics'
Dirk Stans

Door: Dirk Stans, Voorzitter branche Industriële Elektronica en Penningmeester van het FHI

‘Een vliegende kraai vangt altijd wat’. Dat is wat we weer kunnen beleven en wel tijdens de World of Electronics in de Jaarbeurs in Utrecht. Afwisselend, jaar op jaar, met de Electronics & Applications beurs is het de happening voor de elektronicagemeenschap van het Nederlandstalige gebied.

Met een bezoek aan de World of Electronics tref je alle belangrijke spelers op het vlak van de industriële elektronica. Bezoek een of meerdere seminars, verzamel de beursgadget Parrot, laat je leiden langs de vele standhouders en vooral stel je open voor alle dingen die je tijdens de World of Electronics te zien krijgt. Het zal je creativiteit ten goede komen.

‘Uit het oog uit het hart’. Elke zakelijke relatie behoeft onderhoud. Nu heeft de afgelopen periode ons wel geleerd dat er vele methoden zijn om met elkaar in contact te komen en te blijven, maar niks is zo ongedwongen en stressvrij als een gemoedelijk bezoek aan een vakbeurs. Hier treed je buiten je dagelijkse routine, verlaat je de stress van je werkplek en begeef je je te midden van vakgenoten. Een snoepwinkel voor de elektronicaliefhebber. Hier spreek je de mensen ook ‘face to face’ en zij zijn er op hun beurt enkel voor jou. Een niet te missen ‘once a year’ opportuniteit.

Wat kan ik daar halen wat op het internet al niet te vinden is? Aan pure data? Niks! Maar dat is vaak het probleem met het internet, data zijn nog geen gegevens en gegevens leveren niet noodzakelijk meerwaarde. Het is precies deze meerwaarde waar je naar op zoek kan gaan tijdens de World of Electronics. En ja dat moet je zelf doen, net zoals de kraai: vliegen, observeren en toeslaan. We zijn de voorbije jaren te zeer gewend geraakt aan onze bureaustoel en krijgen daardoor vaak een inteelt aan ideeën. Geen goede zaak voor de ontwikkelaars en dus ook niet voor hun werkgever.

‘Kom uit uw kot en vlieg een rondje op de World of Electronics’ is wat wij, de branche Industriële Elektronica van het FHI en organisator van de World of Electronics, jou willen adviseren. De vele standhouders en de organisatie zullen je met open armen ontvangen. Het zou ons verbazen mocht je niet rijker aan ideeën en kennis naar huis gaan dan je bent gekomen.

Tot ziens in Utrecht van 27 tot en met 30 september 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *