We proudly present…

Van oudsher is een vakbeurs een podium voor het introduceren van nieuwe technieken en diensten. In het tijdperk van de snelle berichtgeving wachten ondernemingen met hun productaankondigingen echter niet meer op beurzen. Die beurzen kregen daardoor steeds meer andere functies: netwerkevent, inspiratiebron, techniekbeleving… Toch worden er vanzelfsprekend altijd nog producten ontwikkeld waar de exposerende bedrijven meer dan gemiddeld trots op zijn. Op de World of Technology & Science krijgen ze de kans om die producten op een speciale manier in het spotlicht te zetten. Om welke producten het dan gaat… die keus is aan de bezoeker

Exposanten konden voorafgaand aan de beurs hun product of technologie indienen bij de organisatie, om ze te nomineren voor de TechAward 2016. Alle nominaties zijn geplaatst op de beurssite http://www.wots.nl/ met productnaam, productomschrijving en naam van de exposant. Bezoekers van de site kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete inzendingen. Naast de stemmen van de bezoekers buigt ook een vakjury zich over de inzendingen.

De producten of technologieën met de meeste stemmen mogen hun inzending op de beurs tonen in een TechAward Galerij. Er zijn drie van die galerijen op de beursvloer: een voor de World of Laboratory, een voor de World of Electronics en een voor de World of Automation en World of Motion & Drives.

Beursbezoekers kunnen ter plekke weer een stem uitbrengen; nu op één van de genomineerden. Tijdens de beursweek wordt bekend gemaakt wie de winnaar wordt van TechAward 2016 World of Laboratory, World of Electronics en Motion & Drives met World of Automation.

De TechAward Galerij voor de World of Electronics is te vinden op stand 9A091. De jury voor deze wereld bestaat uit Pavol Bauer (TU Delft) en Ewout de Ruiter (E-totaal). Het bekijken van de elektronica-inzendingen – en er op stemmen – kan op http://wots.nl/techaward-world-electronics/.

Inzending 1: isolatiepiercing technologie voor coaxkabelconnectoren (A&C Solutions)

zierick

De Zierick IPC-2-1T SMT coaxkabelconnector is ontwikkeld op basis van de isolatiepiercing technologie. Daarmee is het mogelijk kabels via een geautomatiseerd proces aan te sluiten op een PCB.

Ten behoeve van deze technologie is de connector voorzien van drie mesjes. Deze doorboren het diëlektricum en de buitenmantel tegelijkertijd op twee verschillende plaatsen. Door de druk op het bovenste deel van de behuizing snijden de piercingmesjes door de isolatie heen. Zo wordt de verbinding gerealiseerd. Dit gebeurt met een kleine pers of een handtool.

De IPC-2-1T neemt minder plaats in op een PCB zodat met kleinere PCB’s te werken of meerdere aansluitingen te realiseren zijn op dezelfde oppervlakte.

Inzending 2: Skreens (CN Rood)

skreens

Skreens is een gepatenteerde mediatechnologie die videogames, TV, streaming media, webcontent en andere media zonder vertraging combineert op een enkel scherm. Skreens combineert daarvoor meerdere HDMI-signalen met webcontent op een display dat wordt bediend via een tablet of smartphone. Dat biedt de gebruikers volledige controle over, en interactie mét hun media.

Inzending 3: Radifield Triple A veldgenerator (Dare Instruments)

radifieldDe Radifield Triple A veldgenerator is een eerste serie producten (met 3 modellen) op basis van een nieuw concept voor het uitvoeren van EMC-immuniteitstesten. Meer dan 50 jaar geleden werden deze testen uitgevoerd met behulp van grote versterkers die veel vermogen genereerden. Vermogen dat grotendeels als warmte verloren gaat. Door veld in plaats van vermogen te combineren is niet alleen tot 50% minder vermogen nodig maar nemen ook de kosten navenant af. Daarnaast is de Radifield een handzaam instrument dat sneller en met minder kans op fouten kan worden gebruikt. Naast een lager energiegebruik, zijn ook de andere gebruikskosten, zoals onderhoud en kalibratie, laag.

Triple A staat voor Active Antenna Array. In de Radifield Triple A worden drie versterkers direct aan drie breedband antennes gekoppeld. Anders dan bij conventionele testsystemen die het vermogen combineren van de versterkers, combineert de Radifield het veld.

Inzending 4: Virtual Bench (National Instruments Nederland)

virtual bench

Virtual Bench combineert een mixed-signal oscilloscoop, een functiegenerator, een digitale multimeter, een DC-voeding, en digitale I/O in één enkel apparaat, alles in slechts een fractie van de afmetingen van vergelijkbare individuele instrumenten. Door de meest essentiële instrumenten in een apparaat te combineren en toegankelijk te maken vanuit PC’s en iPads is dit alles-in-één instrument eenvoudig en gemakkelijk in gebruik bij het ontwerpen van circuits, het debuggen en het valideren. Voor het bouwen van specifieke testapplicaties kan C of Labview worden gebruikt.

De NI Virtual Bench (VB-8034) biedt een 4-kanaals digitale oscilloscoop met 350 MHz bandbreedte, een 32-kanaals logic analyzer en een 3-kanaals programmeerbare voeding.

Inzending 5: Linesight production improvement (Smans)

linesight

Om een SMT-productielijn te verbeteren is het noodzakelijk om te weten wat nu en in het verleden de bottleneck was. Linesight kijkt naar alle onderdelen van de lijn, ook de menselijke factor. Pas dan kan een goede analyse worden gemaakt en worden onderzocht waarom een pick&place machine stilstaat en waarom er productieverlies is.

Linesight gebruikt een gepatenteerde aanpak door in het Smema-signaal (Surface Mount Equipment Manufacturers Association) alle wachttijden te analyseren. Dit geeft een direct inzicht waar zich de huidige bottleneck bevindt. Door het gebruik van het Smema-signaal is het zeer eenvoudig te installeren en kan het verbeteren direct na installatie beginnen.

Naast inzicht in bottlenecks is Linesight een volledig continu verbetersysteem door het bieden van inzicht in de overall equipment effectiveness van machines en medewerkers, het organiseren van verbeteractiviteiten en het volledig papierloos vervangen van de shoporder. Hierdoor sluit het systeem naadloos aan bij Lean-, TPM- en WCM-activiteiten of andere filosofieën met resultaat dat de productiviteit zal toenemen.

Inzending 6: Loctite GC 10 (Romex)

loctite

Henkel’s Loctite GC10 is een soldeerpasta, die behalve loodvrij ook volledig vrij is van halogenen.  Het bijzondere aan deze op een volledig nieuw fluxsysteem gebaseerde pasta is de stabiliteit bij kamertemperatuur. De houdbaarheid is 12 maanden bij 26,5 ºC en bij temperaturen tot 40 ºC nog tot een maand. Deze eigenschap biedt voordelen tijdens het logistieke-, print- en reflowproces.

Inzending 7: Red Expert, online component simulation software (Würth Elektronik Nederland)

redexpert

Red Expert is gratis online componentsimulatiesoftware met nauwkeurige berekening van AC-verliezen in spoelen. De nauwkeurigheid is te danken aan het feit dat de berekening niet is gebaseerd op de bekende Steinmetz-modellen met sinusoïdale excitatie, maar wordt afgeleid van metingen aan de vermogensspoelen in een schakelende regelaar. De verliezen die door Red Expert worden berekend zijn daardoor gebaseerd op stroom- en spanningsgolfvormen die kenmerkend zijn voor zulke toepassingen. Naast kern- en wikkelverliezen gaat het ook om de verliezen die voortkomen uit de specifieke geometrieën van de spoelen, zoals de luchtspleet.

Het AC loss model van de simulatiesoftware ondersteunt duty-cycles van 10 tot 90 procent en schakelfrequenties van 50 kHz tot 5 MHz.

Inzending 8: Medische connectoren snap-in (Binder Nederland)

snapin

De medische connectoren met het snap-in principe zijn met een eenvoudige handbeweging in elkaar te steken of uit elkaar te trekken. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor kleurcodering om foutief steken te voorkomen. De connectoren zijn uitgevoerd in RAL9002 waardoor vervuiling snel zichtbaar wordt. Omdat de connectoren IP67 zijn, de NCC-variant zelfs in ongestoken toestand, en het basismateriaal bestaat uit Polyamid 66 is schoonmaken met desinfecteringsmiddelen op basis van acetaat en alcohol geen probleem.

De uitvoeringsvormen van de connectoren zijn male en female kabeldelen en male en female panelmountdelen. De panelmountuitvoering is er in een soldeer of dipsoldeer aansluittechniek. Er zijn uitvoeringen vanaf 3 polen tot en met 12 polen. De maximaal te voeren stroom ligt tussen de 7 A en 1 A. De spanning hierbij is 230 … 60 V.

Inzending 9: CX3300 series device current waveform analyzer (Keysight Technologies)

cx3300

De CX3300A is ‘s-werelds eerste analyzer waarmee dynamische stroommetingen kunnen worden gedaan op 100-pA-niveau, met een maximale bandbreedte van 200 MHz, een bemonsteringssnelheid van 1 GSa/s en een dynamisch bereik van 14 of 16 bit. De analyzer behoort tot een nieuwe categorie instrumenten en is onder meer bedoeld voor wetenschappers die snelle stroomtransiëntmetingen moeten uitvoeren bij de karakterisering van componenten, of voor technici die werken aan het reduceren van vermogens/stroom-consumptie in low-power toepassingen.

http://wots.nl/techaward-world-electronics/