Vragen stellen op het lasforum

Vakgenoten bij elkaar brengen en informatie uitwisselen. Dat is het voornaamste doel van het Lasforum op internet.

Het forum heeft al meer dan twaalfhonderd leden en daar komen er maandelijks zo’n honderd bij. Maar wat wellicht nog belangrijker is: het leeft!

Patrick Wouterse is oprichter van Het Lasforum: "Het forum is toegankelijk voor idereen met belangstelling voor lassen."

Het forum ontwikkelt zich veel sneller dan initiatiefnemer Patrick Wouterse voor de lancering op internet (april 2009) had verwacht. Wouterse is een jonge ondernemer met een eigen lasbedrijf: Lasklus Nederland. Hij beschikt in Amersfoort over een werkplaats van ruim 100 vierkante meter met onder andere S4 lastafels, diverse lasmachines, een zetbank, diverse zaagmachines, een elektrische pijpenbuiger en een 4 ton autobrug. Lasklus Nederland, dat zich voornamelijk richt op de particuliere markt, beheerst elke lasmethode: onder andere MIG/MAG lassen, TIG lassen, elektrisch lassen, puntlassen en autogeen lassen, maar ook plasmasnijden en solderen. Wouterse last daarmee alle metalen: staal, RVS en aluminium, maar ook gietijzer, koper, brons, magnesium en andere ‘gekke’ materialen. "Techniek heeft mij altijd geboeid en dat ik aanleg heb voor lassen was me al heel vroeg duidelijk", zegt Wouterse. "Omdat ik uit eigen ervaring weet dat het vinden van een goede gemotiveerde lasser of een goed en veelzijdig lasbedrijf tegenwoordig een lastige opgave is, heb ik zelf een lasbedrijf opgestart."

Bron: Metaalnieuws
Lees verder op metaalnieuws[http://www.metaalnieuws.nl/nieuws/5732/op-het-lasforum-kan-elke-vraag-worden-gesteld.html