Video streaming kit

De ‘Stream it’ kit van Renesas Electronics Europe is een compleet evaluationplatform voor H.264 encoding en streaming in real-time. De kit bevat alle hardware- en softwarecomponenten en demonstratieprogramma’s die producenten nodig hebben om de ontwikkeling te starten van op kosten geoptimaliseerde videobewakingssystemen, video-deurtelefoons, toegangscontrole en inbraakdetectiesystemen.

Met de ‘Stream it’ kunnen ontwerpers van geavanceerde beveiligings- en multimediatoepassingen schaalbare systemen ontwikkelen, met de kortst mogelijke time-to-market, een beperkt aantal componenten en een geoptimaliseerd PCB footprint. De kit is al voorzien van de H.264 encode- en stream-demonstratie, maar kan ook twee additionele streaming demonstraties draaien, die eveneens bij de kit horen.  

Ontwikkelaars van industriële sensorsystemen en gebouwautomatiseringssystemen kunnen de Stream it kit gebruiken om statusinformatie van sensoren te loggen terwijl ze de verzamelde data dlen op een webserver delen. Voor streaming toepassingen voor de consumentenmarkt kunnen internetradio MP3-bestanden naar de kit worden gestreamd, gedecodeerd en via een hoofdtelfoon worden afgespeeld

In de voorgeïnstalleerde video-streaming demonstratie wordt een CMOS cameramodule aangesloten op de RZ/A1L Capture Engine Unit die video opneemt in YUV-formaat. De video-stream wordt vervolgens gecodeerd met de H.264 technologie met maximaal 40 frames/s. RTP pakketten worden gestreamd met  FreeRTOS en de UDP/IP stack en afgespeeld op de VLC-speler op de PC.

De resolutie kan later worden ingesteld door de systeemontwerper door het kiezen van verschillende varianten van de op de Cortex-A9 gebaseerde RZ/A serie, met ingebed framebuffer-RAM. Dat is beperkt tot VGA in de kostprijsgeoptimaliseerde Stream it implementatie.

Vanaf de USB-console kunnen diverse parameters flexibel worden geconfigureerd, zoals IP=adresseringsmodus, remote IP-adres en poort, videoresolutie,  video frame rate en video bit rate.

Het sofwarepakket bevat, naast codering voor de RZ/A serie, eveneens H.264 codeer/decodeertechnologie van Consilient Technologies en webserver- en multimedia streamingtechnologie van Oryx-embedded.

De kit bevat het Stream it board, een camera module, compiler, debugger, IDE en demonstratiesoftware – alles wat nodig is om te beginnen met de ontwikkeling van streaming-, beveiligings- en multimedia-toepassingen.

Meer technische informatie is beschikbaar op www.renesas.eu/rzstream

De kit wordt geleverd door Avnet Silica

streamit