Verzamel elektronische tol ‘Spinner’ op de beurs

De elektronicaketen werkt intensief samen om de bezoekers een gratis gadget aan te bieden tijdens Electronics & Automation 2011. De Spinner is een tol, die door hem goed rond te draaien led’s met een tekst in werking zet.

De ontwikkeling van Elektor is aangevuld met IC’s en firmware van Analog Devices, waardoor de Spinner ook allerlei geluidseffecten geeft. Er worden maximaal tweeduizend Spinners gratis op de beurs weggegeven.

In vergelijking met vorige beurzen is het ontwerptraject eerder in gang gezet en wordt bij de ontwikkeling al gekeken naar de produceerbaarheid. Ook wordt een grote hoeveelheid Spinners al voor de beurs gemaakt, zodat bezoekers gegarandeerd een gadget kunnen meenemen. Daarvoor moeten zij zich wel tijdens de registratie voor Electronics & Automation aangemeld hebben voor de Spinner.

Op de beurs verzamelt de bezoeker in zes of zeven stappen de gadget. Naast de elektronica, de plastic onderdelen en de batterijen is het ook nodig om de firmware te programmeren en testen uit te voeren. Als afsluiting van dit traject kan de gewenste tekst in de Spinner worden geprogrammeerd.

De elektronica wordt op de productielijn LIVE geproduceerd, wat uniek genoemd kan worden in beurzenland.