VCA Jaarcongres 2012

Op 30 oktober 2012 vindt het VCA jaarcongres plaats. Het thema is ‘Vernieuwing VCA onderwijs en veiligheidsgedrag’.

Vier redenen waarom u dit congres niet mag missen: 
  • U hoort hoe opleidingen en nieuwe examenvormen op elkaar aansluiten
  • U hoort hoort welke competenties – zoals veiligheidsgedrag – we straks kunnen toetsen
  • U hoort wat dit betekent voor de lesprogramma’s en het lesmateriaal
  • U krijgt handvatten voor het verbeteren van veiligheidsgedrag in de praktijk
VCA opleidingen en examens en veiligheidsgedrag. Waar staan we in 2015?
De SSVV ondersteunt de ontwikkelingen om zo veel mogelijk examens af te gaan nemen met computergebaseerd toetsen. 
Dit geldt voor zowel de VCA (Basis-VOL-VIL) examens als de examens van de SSVV-opleidingengids.
Het afnemen van examens via de computer biedt een groot aantal voordelen, onder andere vermindert de administratieve last, is de uitslag direct bekend, maken alle kandidaten een verschillend examen en verminderen de mogelijkheden tot manipulatie. 
Computergebaseerd toetsen naast de mogelijkheden om in de toekomst andere vraagvormen in de VCA-examens te introduceren ook de gelegenheid om andere competenties zoals het veiligheidsgedrag te gaan toetsen.
Om dit pad te kunnen gaan bewandelen is het nodig te weten wat de innovaties zijn in het onderwijs, moet de vraag beantwoord worden of veiligheidsgedrag aan te leren is en moeten we goed weten wat de mogelijkheden zijn van computergebaseerd toetsen. Wat betekent dat voor de opleidingen, het lesmateriaal, de lesprogramma’s? Welke mogelijkheden liggen er hier? Tijdens het congres willen we u graag meenemen in deze ontwikkelingen. Het begint bij het delen van kennis over wat mogelijk is en wat de kansen en beperkingen daarvan zijn.
Tijdens het middagprogramma kunt u een VCA-examen nieuwe stijl doen. Geheel volgens de protocollen zoals die zijn uitgewerkt voor computergebaseerd toetsen en in een omgeving die ingericht is voor dit type examens. U kunt zelf de voordelen ervaren en uw diploma is weer 10 jaar geldig! Wanneer u zich hiervoor opgeeft en wordt ingeloot, dient u zich degelijk voor te bereiden op het examen.
De problemen hoe om te gaan met veiligheidsgedrag in de praktijk, hoe selecteer je medewerkers op hun veiligheidsgedrag en hoe zit dit met externen? Het wordt u tijdens de parallelsessies duidelijk gemaakt.
Met dit zevende VCA-Jaarcongres is uw kennis over de aanpak van veiligheidsgedrag én over het vernieuwde VCA-onderwijs weer volledig up-to-date.
Het Jaarcongres vindt plaats op 30 oktober 2012 in Ahoy Rotterdam.
Nadere info, klik hier