Van klimaatkast tot bevallingssimulatie

Op centrale plaatsen op de beursvloer zijn twee paviljoens ingericht door verenigingen die deel uitmaken van de branche Industriële Elektronica van FHI. Een aantal leden van die verenigingen laat zien waar ze mee bezig zijn – en waarmee ze de industrie van dienst kunnen zijn.

In het vakgebied omgevingstechnologie gaat het erom, om door testen uiteindelijk tot producten te komen die in praktijkomstandigheden precies zo functioneren als verwacht. Om de ontwikkeling van dit vakgebied te bevorderen is in 1995 het Platform Omgevingstechnologie (Plot) opgericht. Tijdens Electronics & Automation presenteren acht leden van het platform zich samen op het Plot Reliability paviljoen. Daar tonen zij hun kennis en deskundigheid op het gebied van betrouwbaarheid van testen en exposeren zij bijvoorbeeld de nieuwste klimaatkasten. De deelnemende bedrijven zijn Airtest Solutions, Binder Benelux, CTS Nederland, Dewetron Benelux, Enmo/Brüel & Kjær, Laboratoria de Nayer, Maser Engineering en Weiss Technik Nederland.

Development Club

Bezoekers aan het Development Club paviljoen kunnen zich laten verwonderen over de nieuwste innovaties en ontwikkelingen. Zo toont AnyBridge een compacte, energiezuinige GPRS datalogger, die op 24 VDC of op batterijen werkt, en een draadloze sensormodule op zonne-energie.

Aan de hand van een gecombineerde gyro en een 3-assige versnellingsopnemer, gemonteerd op een golfstok, laat CenS Electronics enkele mogelijkheden zien van mems-technologie voor het opnemen van versnelling, inclinatie en rotatie ten behoeve van industriële toepassingen. 

KITT Engineering ontwikkelde de gadget ‘Helios’. De ontwikkelaar laat zien hoe die gadget kan worden uitgebreid.

Kunnen vrouwen meer pijn verdragen dan mannen? Dit kan worden getest door een bevalling te simuleren met stroomschokken, zoals was te zien in het televisieprogramma Proefkonijnen. Dat werd mede mogelijk gemaakt door Devclub-lid Metafas. Wellicht kunnen zij mannelijke beursbezoekers een unieke ervaring bezorgen…

Project Nao heeft als doel om voor een groter publiek, tegen een redelijk prijs een humanoïde robot te leveren met mechanische, elektronische en cognitieve kenmerken. NAO moet een compagnon van de familie worden in het assisteren in dagelijkse taken in huis. TMC presenteert het project.

De MyriaModem educatiekit maakt het eenvoudig om te experimenteren met adhoc draadloze communicatie en in het bijzonder met het MyriaNed gossipprotocol zoals ontwikkeld door het DevLab. Bekijk het bij Van Mierlo ingenieursbureau.