Twee themapaviljoens op de beursvloer

Twee clusters van bedrijven uit de branche Industriële Elektronica presenteren zich op Electronics & Automation in een paviljoen. Zowel het Platform Omgevingstechnologie (Plot) als de Development Club tonen in teamverband waartoe de aangesloten bedrijven in staat zijn. Bij de Development Club gaat het dan om productontwikkeling, terwijl de Plot-bedrijven zich bezighouden met apparatuur en dienstverlening voor het beproeven van die producten, onder allerlei gesimuleerde omgevingsomstandigheden.

Het Paviljoen van de Development Club bevindt zich centraal tussen de design- en engineeringbedrijven. Bezoekers met een (ontwikkel)idee of vraagstuk kunnen zich melden op het paviljoen en, afhankelijk van hun vraag, worden bedrijven met het juiste specialisme gemobiliseerd.  Onder het genot van een kop koffie krijgt de bezoeker dan tips, adviezen en wellicht zelfs verrassende antwoorden op zijn vragen.

De acht bedrijven die het paviljoen mogelijk maken, hebben elk hun eigen specialisme. Zodoende zijn alle specialismen aanwezig om een compleet, slim product te maken – van design tot en met hardware- en software-ontwikkeling.

Op het paviljoen tonen de bedrijven met innovatieve projecten aan waartoe ze in staat zijn. Zo toont bijvoorbeeld GBO Design een tafel met geïntegreerde draadloze laadmodules, die is ontwikkeld voor NXP. De tafel, die eerder dit jaar op de CES in Las Vegas werd gepresenteerd, is bedoeld voor het draadloos laden van mobiele telefoons.

"De tafel is het eerste conceptproduct dat uit onze samenwerking is voortgekomen. Voor ons was dit een unieke kans om bij een multinational als NXP in de keuken te kijken naar de communicatietechnieken van morgen", zegt Dennis van den Beuken, directeur van GBO Design. Het Helmondse ontwerpbureau nam de totale ontwikkeling van het conceptproduct voor zijn rekening.

Incas3 Solutions presenteert op het paviljoen zijn Xploring WiseMotes voor het bewaken van industriële processen. Xploring WiseMotes zijn geminiaturiseerde, mobiele sensorsystemen die zijn ontworpen om metingen (bijvoorbeeld beweging, temperatuur, magnetisch veld) te verrichten in moeilijk toegankelijke omgevingen of tijdens productieprocessen en logistieke processen.

Plot Reliability Paviljoen

Hoe betrouwbaar is elektronica of een elektronisch product? Wat zijn de belangrijkste faalmechanismen van een product? Komt het defect door het gebruik, door het ontwerp van de PCBA of ligt het aan een specifieke component? De vier bedrijven die op het Plot Paviljoen staan, houden zich dagelijks bezig met deze vraagstukken. Op het paviljoen demonstreren ze apparaten om klimaat te simuleren, om trillingen tijdens gebruik of vervoer te simuleren en zelfs apparatuur om fouten in componenten op te sporen. De paviljoendeelnemers kunnen de bezoekers goed informeren; zij hebben zowel adviezen voor bezoekers die zelf testen uit willen voeren als voor degenen die het testen willen uitbesteden. De Plot-bedrijven zijn ook betrokken bij het seminar ‘Reliability van wearable electronics’.

Deelnemers aan het Developmen Club Paviljoen (stand 8A030)HTML bron bewerken

Dog Back Design Solutions

Engineering Spirit

GBO

Incas³ Solutions

Intemo

Kitt Engineering

TMC Electronics

[Deelnemers aan het Plot Reliability Paviljoen (stand 8E062)

CTS Nederland

Hielkema Test Equipment

Maser Engineering

Technex