Themadag robots in de metaal

Industriële robotica wordt veel toegepast in de automotive sector. Industriële robots kunnen echter ook veel ander werk in de metaalsector op efficiënte wijze aanpakken; denk aan verspanen of het buigen van plaat. Op 14 oktober organiseert de Robotics Association Benelux (RAB) daarom een themadag speciaal voor geïnteresseerden in industriële robottoepassingen in de metaalsector.

Op deze themadag met de titel "Heeft Metaal in de Benelux toekomst zonder Industriële Robots?" zullen leden van de RAB de vele toepassingen aan de bezoeker presenteren. Enkele klanten van de RAB leden zullen vertellen over hun ervaringen met industriële robots. Ook wordt er aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen de verbindings-, omvormings- en vervaardigingstechniek en welke impact dat heeft op flexibele automatisering. Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) zal zijn visie geven op het flexibel automatiseren van lasprocédés. De ING zal een lezing houden over de ‘economic drivers’ voor flexibel automatiseren. Het dagprogramma wordt afgesloten met een plenaire forumdiscussie.

Samen met enkele toeleveranciers van industriële robotsystemen, die op de themadag zullen exposeren, zullen de RAB leden, met behulp van een afwisselend programma, de vraag beantwoorden of metaal in de BeNeLux toekomst heeft zonder Industriële Robots.

De themadag wordt gehouden in het Bouw & Infra Park in Harderwijk op 14 oktober van 13:00 tot 18:00 uur. Aansluitend is er een netwerkdiner bij AWL Techniek in Harderwijk, waar men ook een aantal industriële robotopstellingen kan bewonderen.

Bron: Metaalnieuws