Tektronix Experience Center voor klanten, studenten en onderzoekers

Zelf experimenteren met een functiegenerator? Of eerst die oscilloscoop uitproberen voordat je een beslissing neemt overde aanschaf? Binnenkort is het allemaal mogelijk bij CN Rood in Zoetermeer. Het bedrijf opent half juni een Tektronix Experience Center (TEC). Daar staan dan oscilloscopen, spectrumanalyzers, power analyzers, voedingen, counters, functiegeneratoren, source meters en nog veel meer hoogwaardige apparatuur op afspraak ter beschikking. Hiermee wil C.N. Rood klanten de gelegenheid geven zelf te experimenteren om zo een gedegen keuze te kunnen maken. Het TEC staat ook open voor studenten en onderzoekers.

"C.N. Rood is al jarenlang leverancier van onder andere Tektronix-apparatuur", legt account manager Arthur Hartsuiker uit. "En als technical partner willen wij onze klanten altijd iets extra’s bieden. Bijvoorbeeld service en persoonlijke begeleiding, of zoals nu: de gelegenheid om in alle rust apparatuur uit te proberen en samen met C.N. Rood te ontdekken welk apparaat het beste aan de eisen en wensen voldoet. Veel apparatuur is nu eenmaal kostbaar. Het is dan zeker de moeite waard om in de praktijk te testen welke oplossing het meest geschikt is."

Verantwoorde keuze

In de afgelopen tijd maken de webshops een grote opmars in de branche van test- en meetapparatuur en C.N. Rood gaat daarin mee. Het bedrijf opent eigen webshops, maar behoudt tegelijkertijd de status van technical partner, om klanten service te bieden. "Met het TEC doen we daar nog een schepje bovenop," vindt Hartsuiker, "omdat we onze klanten op onze eigen locatie de mogelijkheid bieden een verantwoorde keuze te maken in het enorme aanbod in apparatuur".

Universiteiten

Het bedrijf bouwde het TEC ook om docenten en studenten de gelegenheid te bieden om praktijkervaring op te doen. "We nodigen niet alleen bedrijven, maar ook onderzoeksinstellingen en ROC’s, hogescholen en universiteiten uit om volop gebruik te maken van de faciliteiten die ons TEC biedt", zegt Hartsuiker. ‘We willen wel graag van tevoren weten wie er komt, daarom maken we een online agenda waarin het TEC te reserveren is.’

Experimenteren

De beschikbare apparatuur is vooral geschikt voor bedrijven met beperkte researchlaboratoria, die bijvoorbeeld actief zijn in de ontwikkeling van elektronica, materiaalwetenschappen, draadloze connectiviteit, energieanalyse, optische communicatie of elektriciteitsveiligheid. Hartsuiker: "Zij kunnen naar hartenlust experimenteren in het TEC alvorens een beslissing te nemen over aanschaf van apparatuur".

C.N. Rood, met vestigingen in Nederland (Zoetermeer) en België (Zellik), biedt kennis en oplossingen voor overheid, wetenschap, onderwijs en industriële organisaties in de Benelux. Het spectrum van oplossingen varieert van communicatie-testapparatuur en algemene test- en meetinstrumenten tot apparatuur voor logistieke automatisering, aangevuld met consultancy, training en turnkeyoplossingen.

http://www.cnrood.com/