Technologiebeurs HET Instrument naar Amsterdam RAI

Het grootste technologie evenement in de Benelux verhuist van Utrecht naar Amsterdam. De beurs HET Instrument wordt in 2010 en in elk geval ook in 2012 en 2014 georganiseerd in Amsterdam RAI. De organiserende federatie van technologiebranches,

Met deze verhuizing komt een einde aan een periode van twintig jaar waarin de technologiebranches tien edities van hun beurs organiseerden in Jaarbeurs Utrecht. Omdat de eerste editie van het evenement in 1956 ook plaatsvond in Amsterdam, betekent deze stap dat het internationaal hoogaangeschreven evenement terug is bij haar oorsprong.

Deelbeurzen 

HET Instrument 2010 bestaat uit drie deelbeurzen voor respectievelijk industriële elektronica, industriële automatisering en laboratorium technologie. Ruim vijfhonderd toonaangevende bedrijven nemen deel aan HET Instrument. Samen trekken zij tussen de vijftien en twintigduizend bezoekers van een hoog opleidingsniveau, de technologische kenniswerkers.

Aanleiding tot de verhuizing van Utrecht naar Amsterdam vormden de agendaproblemen in Utrecht. Jaarbeurs Utrecht kon niet voldoen aan de wens van de brancheorganisatie om vroeg in het najaar te exposeren. Behalve dat de nu geplande beursweek, 28 september tot en met 1 oktober 2010, gunstig is voor FHI en haar technologiebedrijven, verwacht de federatie van technologiebranches dat HET Instrument door Amsterdam te kiezen als locatie ook verder zal groeien qua internationale uitstraling.

In de vier branches van FHI zijn in totaal achthonderdvijftig technologiebedrijven verenigd, waarvan er ongeveer vijfhonderdtwintig deelnemen aan HET Instrument. De totale omzet van de bij FHI aangesloten bedrijven omvat ruim zesenhalf miljard euro. Op HET Instrument 2010 worden circa achttienduizend professionele bezoekers verwacht waarvan ongeveer tachtig procent hbo of academisch is opgeleid.