Speciaal composieten-plein op Vakbeurs ESEF 2018

De vakbeurs ESEF richt voor de eerste keer een speciaal plein in voor composieten. Dit plein heeft als doel het materiaal composiet apart te positioneren en onder de aandacht te brengen van de 25 duizend te verwachten bezoekers.

Brandmanager Floris de Zwart van ESEF & TechniShow: "Nederland heeft een krachtige maakindustrie met veel gespecialiseerde toeleveranciers. Dan wil je op een vakbeurs ook kunnen praten met specialisten en moeten alle materialen op ESEF vertegenwoordigd zijn."

Kosten omlaag

Marcus Kremers is voorzitter van CompositesNL: "Composieten hebben veel intrinsieke voordelen, zoals een laag gewicht, corrosievrij, superieure structurele eigenschappen en vormvrijheid. Met recente ontwikkelingen op het gebied van automatisering en industrialisatie gaan de kosten omlaag en kunnen composieten in veel meer markten en toepassingen worden gebruikt. Als brancheorganisatie juichen wij toe dat we dit op het ESEF Composietenplein verder kunnen uitdragen." Op het plein zijn negen bedrijven vertegenwoordigd, aldus de organisatie. Er zullen ook sessies in de theaters plaatsvinden waar men door middel van workshops en praktijkcases de kracht en de veelzijdigheid van composiet kan leren kennen.

Rubber, kunststof en composiet

Vakbeurs ESEF is het centrale en interactieve platform voor industriële toeleveranciers in de (maak) industrie. ESEF focust zich voornamelijk op industrieel toeleveren, industrieel uitbesteden, productontwikkeling en engineering (technische ontwikkeling). Binnen ESEF kunnen professionals als bezoeker verschillende materialen met elkaar vergelijken: metaal, rubber, aluminium, kunststof en nu dus ook composiet.

ESEF 2018 vindt plaats van 20 tot en met 23 maart in Utrecht.