SolidWorks 2009 komt naar je toe dit najaar

Als primeur in Europa zal SolidWorks 2009 op 1 oktober 2008 gepresenteerd worden in Lelystad. Daarna zal Cadmes in oktober rondreizen en presentaties verzorgen van deze nieuwste versie van SolidWorks in de hele Benelux.

In plaats van één centrale klantendag organiseert Cadmes voor het eerst zeven regionale evenementen. “Focus en individuele aandacht voor de bezoeker zijn dit jaar de kernwoorden van onze klantendagen,” stelt Gerbert Thelissen, directeur van Cadmes. “Zo is het makkelijker voor alle bezoekers om langs te komen; de locaties zijn immers in de buurt en je kunt kiezen uit verschillende data. Door het grote aantal partners en klanten te verdelen over zeven locaties kunnen wij als team meer aandacht besteden aan de individuele bezoekers en daardoor de klantendagen beter benutten. Meer focus dus.”

Vernieuwingen SolidWorks 2009
Bij de nieuwste versie van het 3D CAD-programma SolidWorks zijn veel verbeteringen doorgevoerd, met een duidelijke focus op snelheid en gebruikersgemak. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk veel sneller grote samenstellingen op te zetten en 2D tekeningen hiervan. Tijdens de roadshow zullen onder andere de volgende vernieuwingen aan bod komen: fundamentals, materials and appearances, sketching, features, parts, assemblies, motion studies, drawings and detailing en tolerancing.

Programma
Een demonstratie van de nieuwe functies en mogelijkheden van SolidWorks 2009 staat centraal in het programma. Verder zijn er presentaties van aanverwante producten, zoals COSMOS (simulatie-tool), PDM (datamanagement), 3DVIA (technische documentatie illustreren) of Productconfiguratie, en wordt er op sommige locaties een rondleiding in het bedrijf gegeven. Het programma is ingedeeld in verschillende blokken en er kan naar keuze per blok worden ingeschreven.

Locaties
In het verleden zocht Cadmes al locaties uit die op de een of andere manier gerelateerd waren aan het bedrijf, zoals het Spoorwegmuseum en het Aviodrome. Dit jaar heeft Cadmes de hele maand oktober afwisselende locaties bij klanten en relaties georganiseerd, met wie ze nauw samenwerkt: Donkervoort in Lelystad, Vanderlande in Veghel, Holmatro in Raamsdonkveer, Cadmes in Almelo, het Kinepolis in Brussel en het Ibis Hotel in Luxemburg.

Op www.cadmes.com is het volledige programma van de roadshow te vinden per datum en locatie. Ook kan hier direct worden ingeschreven op de verschillende sessies.