Seminar: draadloos in de productieomgeving

In de mobiele communicatiewereld (onder andere mobiele telefonie en internet) is draadloze technologie volledig geaccepteerd. In de maakindustrie wordt er steeds meer gekeken naar draadloze oplossingen, maar kan er nog niet van een volledige acceptatie gesproken worden.

Tijdens het seminar ‘Draadloos in de productieomgeving’ worden verschillende aspecten besproken, zoals protocollen, valkuilen, voor- en nadelen bij het toepassen van draadloze test-, meet, controle- en bewakingsnetwerken.

Zowel gebruikers als toeleveranciers geven een kijkje in de draadloze keuken. Zo geeft een spreker van TMC Electronics een overzicht van een aantal veel gebruikte draadloze en mobiele communicatietechnologieën. De nadruk in de presentatie ligt op betrouwbaarheid (veiligheid, tijdkritisch), schaalbaarheid (aantallen, bereik) en flexibiliteit (omgeving, data).

De regelgeving rond apparatuur wordt besproken door TÜV Rheinland EPS. De eisen voor de apparatuur worden belicht en er wordt aangegeven waar gebruikers van draadloze systemen op moeten letten. Zijn vergunningen nodig en zijn er mogelijk gevolgen door blootstelling aan RF-energie? Boeiende vragen waar deskundige antwoorden gewenst zijn.

De praktijkcase van Wageningen UR Livestock Research geeft de mogelijkheden van draadloze communicatie aan. De dagvoorzitter van T&M Systems leidt de bezoekers doorde expertise en bevordert kennisuitwisseling , zodat zij ook in hun eigen situatie draadloze technologie op een krachtige wijze kunnen toepassen. Aanmelden voor dit gratis seminar kan via bezoekersregistratiemodule.