Safety Event 2012 bijna volgeboekt

Op 8 mei is het weer zover. In het Evoluon te Eindhoven zullen tijdens het Safety Event 2012 in totaal 7 sprekers weer hun specialistische kennis delen met de bezoekers.

Het gaat daarbij om kennis op het gebied van de machineveiligheid in het algemeen en op het gebied van onder meer normen, risicobeoordeling, re-engineering, import/export van veilige machines en security van veiligheidssystemen in het bijzonder. De belangstelling voor het komende Safety Event 2012 is groot en de vragen voor de Safety doctors stromen weer binnen. Dagvoorzitter is weer Paul Hoogerkamp. Nieuw op de lijst van Safety doctors is Maarten Braadbaart van Sick, lid van de NEC 44 en onder andere specialist op het terrein van de veiligheidsafstanden, EN 13855.
Het ochtendprogramma omvat drie lezingen over uiteenlopende actuele onderwerpen. Allereerst de consequenties van het re-engineeren van machines voor CE-markering die door Nick de With worden behandeld. Wanneer moet een productiebedrijf een veranderde machine CE-markeren en wat zijn de technische consequenties van het re-engineeren van bestaande machines? Een aspect dat in de industrie steeds actueler wordt is dat van de veiligheid van onze veiligheidssystemen. Rob Hulsebos, industrieel netwerk expert, gaat in op de gevaren van cybersabotage voor de industrie en op de mogelijkheden om veiligheidssystemen cyberveilig te maken. Op de achtergronden van de norm NEN-EN 1090-1, waarin de eisen voor het vaststellen van de conformiteit van constructieve stalen en aluminium constructieonderdelen, ofwel de CE-markering, zijn geregeld, wordt ingegaan door Bert van Beek. 
 
Het middagprogramma omvat drie learnshops van anderhalf uur waarin aan de hand van praktijkvoorbeelden de diepte wordt ingegaan. Dit keer is gekozen voor: 
– Risicobeoordeling in de praktijk aan de hand van een verpakkingslijn (Paul Hoogerkamp); 
– Bewust afwijken van normen, kan dat zo maar? (Martijn Drost, NC 341018/Pilz Nederland en Michael Gerrits, Van Diepen Van der Kroef Advocaten) en 
– Veilige machines importeren/exporteren (Jan Gerrits, TCPM).

Safety doctors

Net als de vorige edities van het Safety Event is ook dit keer in het programma ruimte gecreëerd voor de speciale Safetydoctor sessies. Hierbij worden weer de van tevoren door event-bezoekers ingediende vragen uitgebreid beantwoord en toegelicht door de Safety doctors. Safety doctor dit jaar zijn: 
Paul Hoogerkamp, Mecid; Nick de With, Fusacon; Martijn Drost, NC 341018/Pilz Nederland; Michael Gerrits, Van Diepen Van der Kroef Advocaten; Jan Gerrits, TCPM; Bert van Beek, Telford Consult; Rob Hulsebos, Enode; Bert Stap, ESV-Groep, Harry Krosse, D & F en Maarten Braadbaart van Sick.
Voor aanmelding en uitgebreide informatie kijk op: