RF Sound Gadget met krachtige componenten (video)

De componentenschaarste zet ieder project onder druk. Krachtige samenwerking in de keten maakt de beschikbaarheid van componenten voor de Sound Gadget mogelijk. De meest wezenlijke componenten voor de RF Sound Gadget worden ingebracht door twee fabrikanten. Texas Instruments stelt voor de tweeduizend RF Sound Gadgets de controller MSP430 beschikbaar. De transceiver wordt door Nordic Semiconductors gesponsord.

Uitgangspunten bij de ontwikkeling van de MSP430 waren: laag energiegebruik, analoge integratie en gebruiksgemak. De rekenkracht is daarbij een enorm voordeel. Door de orthogonale architectuur maakt de MSP430 een dubbele codedichtheid mogelijk in vergelijking met vele andere MCU’s. Er kan daardoor sneller en makkelijker een code aangemaakt worden, waarbij minder hardware nodig is en dus de ontwikkelcyclus uitermate efficiënt is. Texas Instruments introduceerde onlangs de MSP430 value line, waarbij 16-bit functionaliteit beschikbaar komt tegen de 8-bit kostprijs.

De transceivers van Nordic zijn ook gericht op efficiency in ontwikkeling en laag energiegebruik. Of zoals het bedrijf zelf stelt: ‘Nordic Semiconductor is als fabless halfgeleideronderneming uitsluitend gericht op very low power RF-transceivers. De onderneming is toonaangevend op het gebied van 2,4 GHz-componenten voor toepassingen waarin jarenlang met één batterijlading moet worden gewerkt.

De samenwerking met Rutronik Europe zorgt er tevens voor, dat er flexibel gereageerd kan worden voor de verkrijgbaarheid van de juiste componenten in het project. De vele sponsors van componenten maken hierdoor de RF Sound Gadget mogelijk.

Op de video geeft een van de ontwikkelaars van SallandElectronics een toelichting op de gadget: