Rapid prototyping van Smart Connectivity ontwerpen

Lattice Semiconductor introduceert de ECP5 Versa development kit waarmee snel prototypen kunnen worden gemaakt van connectivity-ontwerpen voor bijvoorbeeld microservers, breedband-toegang of industriële video’s, Door de geringe vermogensconsumptie, de kleine vormfactor en de lage kosten van de ECP5-familie bieden de componenten de mogelijkheid om snel functionaliteit toe te voegen aan hun asic- en ASSP-ontwerpen. het ontwikkelrisico blijft daarbij beperkt en de time-to-market wordt gereduceerd.

Met de ECP5 Versa development kit kan men het connectivity-gedrag evalueren van de ECP5 FPGA, voor een reeks standaarden, waaronder PCI Express, Gigabit Ethernet, DDR3 en Serdes. Bij de kit biedt Lattice ook diverse proof-of-concept demo’s aan ter ondersteuning van het maken van prototypen en het testen van de ontwerpen.

Bovendien bevat de ontwikkelkit de Lattice Diamond Design Software  met een complete suite FPGA-ontwerphulpmiddelen. De software werkt met een eenvoudig te gebruiken user interface en leidt tot een efficiënte ontwerp-flow en de mogelijkheid om verschillende ontwerpen te onderzoeken. Deze softwaresuite is specifiek op maat gemaakt voor de ECP5 Versa kit.

De kit is beschikbaar voor een introductieprijs van $ 99, inclusief de Diamond ontwerpsoftware. Meer informatie is te vinden op de ECP5 Versa development kit internetpagina.