Proximo wordt gadget WOTS 2018

Een stevige fles champagne, dat was de beloning voor Leo Kors. Na een oproep van branche-organisatie FHI kwam hij met het idee voor de traditionele gadget die zal worden uitgereikt op de editie 2018 van de World of Technology and Science. Zijn voorstel: een apparaatje dat aangaat als je er met je telefoon mee in de buurt komt.

Kors, die werkt bij OPW Global, gaat zijn plan verder uitwerken met Bart Hiddink van Ideetron. Hiddink zal met zijn team zorgdragen voor de ontwikkeling van dit apparaatje, dat als voorlopige werknaam Proximo heeft gekregen. De Proximo kan tijdens de WOTS worden verzameld bij een aantal exposanten op de World of Electronics. Een mogelijke toepassing van de Proximo zou kunnen zijn dat bij thuiskomst automatisch verlichting wordt aangeschakeld. Het apparaat zal worden uitgevoerd als een processorkaartje met communicatiemogelijkheden en aansluitingen voor sensoren en actuatoren.

De gadget is inmiddels een traditioneel onderdeel van de elektronicabeurzen die door FHI worden georganiseerd. Het gaat telkens om een ‘hebbedingetje’ dat geheel wordt gesponsord – zowel het ontwerp, de componenten, de productie als het testen – door de exposanten.

De WOTS 2018 vindt plaats van 2 tot en met 5 oktober in Utrecht.

http://www.wots.nl/