Prototype WoTS-gadget klaar (video)

De afgelopen en komende weken zijn veel bedrijven druk met de ontwikkeling van de Virtuele Memo, de beursgadget voor de World of Electronics, die deel uitmaakt van de WoTS (30 september tot en met 3 okotober in Utrecht). Met name Salland Electronics, Eurocircuits en D&D Mechatronics hebben er voor gezorgd dat er een werkend prototype is dat nu door Dare kan worden getest.

Het prototype van de gadget is ondergebracht in een behuizing van PM Komponenten en afgewerkt met een PCB Pixture van Eurocircuits. Eurocircuits heeft daarmee een grafisch design, het logo van de Virtuele Memo, afgebeeld op een traditionele printplaat. Daarbij is gebruik gemaakt van standaard grondstoffen en productietechnieken, zodat de technische eigenschappen van de PCB niet wijzigen.

Afgelopen week waren de printen gereed en kon de productie van de prototypes starten bij D&D Mechatronics. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van testapparatuur, prototyping en productietooling (onder andere soldeer carriers) voor het elektronicaproductieproces. In onderstaand filmpje is te zien hoe bij D&D Mechatronics het proces voor de productie van de Virtuele Memo in z’n werk ging.

Nu Salland Electronics de eerste functionele testen heeft uitgevoerd is het prototype klaar voor de EMC- en radiotesten. Deze worden uitgevoerd door Dare. Nadat het ontwerp voldoet aan de eisen is de gadget klaar om in productie te gaan.

De Virtuele Memo is een slim stukje elektronica (met Bluetooth 4) dat met een magneet overal te bevestigen is. Via een Appkan met een smartphone of tablet een boodschap worden geprogrammeerd die bij één of meer personen op het gewenste tijdstip op de smartphone verschijnt, wanneer hij/zij bij de virtuele memo in de buurt is.

Bezoekers van de World of Electronics zich aanmelden voor een gratis gadget via de inschrijfmodule van de beurs.

Hoofdsponsors

Ontwikkeling hardware/embedded software: Salland Electronics / DevLab

Ontwikkeling app: Sense OS

Betrokken bedrijven

Almende: ontwikkeling app

AssemblyPartner: assemblage gadget

Azteco Electronics: elektronicaproductie

CN Rood: sponsor

D&D Mechatronics: productie prototypes

Dare Instruments: EMC-testen

Devlab: ontwikkeling

Distrelec: sponsor van componenten

Elincom electronics: sponsor van componenten

Eurocircuits: productie van printplaten

National Instruments: sponsor

Nijkerk Electronics: sponsor van componenten

Nordic Semiconductor: sponsor van componenten

Phoenix Contact: sponsor

PM Komponenten: sponsoring behuizing

Romex: functionele test

Salland Electronics: ontwikkeling gadget

Sense OS: ontwikkeling app

T&M Systems: sponsor

tbp electronics sponsor

Texim Europe: sponsor van componenten

Würth Elektronik: sponsor van componenten